Ai primit un email cu mesajul ”alertă de tentative de atac cibernetic”? Nu te lăsa păcălit de hackeri: Poliția Română anunță că este un fals (Foto)

Ai primit un email cu mesajul ”alertă de tentative de atac cibernetic”? Nu te lăsa păcălit de hackeri: Poliția Română anunță că este un fals (Foto)

Poliţia Română transmite, marţi, că în cazul în care aţi primit un e-mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”, acesta este un fals şi avertizează că, chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

”Alertă de tentative de atac cibernetic” – în cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, spune Poliţia în mesaj.

Foto: Poliția Română

Autorităţile susțin că deși ”perioada sărbătorilor s-a încheiat, infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing”.

”Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online.

Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media.

Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul sigurantaonline.ro”, mai precizează Poliţia Română.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇