Cum i-au păcălit hackerii pe ruși pentru a-i bombarda. Au creat conturi false ale unor femei atractive

Cum i-au păcălit hackerii pe ruși pentru a-i bombarda. Au creat conturi false ale unor femei atractive

Hackerii ucraineni au creat profiluri false ale unor femei atractive pentru a-i păcăli pe soldații ruși să-și dezvăluie locația în care se află, iar câteva zile mai târziu baza lor a fost aruncată în aer.

Nikita Knish, un profesionist IT în vârstă de 30 de ani din Harkov, a declarat pentru Financial Times că, atunci când Rusia a invadat Ucraina, a vrut să-și folosească abilitățile pentru a-și ajuta țara, scrie Business Insider.

El a recrutat alți hackeri și a fondat un grup numit Hackyourmom, care acum este format din 30 de oameni din toată țara.

ADVERTISING

Luna trecută, grupul a păcălit soldații ruși din Melitopol, după ce a creat conturi false ale unor femei atractive pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Telegram.

Hackerii au vorbit astfel cu soldați ruși și, în cele din urmă, i-au convins să trimită fotografii cu ei de pe front, a declarat Knish.

„Rușii vor mereu să impresioneze, să arate că sunt războinici”, a spus el. După ce soldații au trimis fotografiile, hackerii au putut să identifice locul în care au fost făcute. Era o bază militară rusă din apropierea Melitopolului ocupat din sudul Ucrainei.

ADVERTISING

Hackerii au trimis apoi informațiile către armata ucraineană, iar câteva zile mai târziu baza a fost atacată, a declarat Knish.

„Primul meu gând a fost: sunt eficient, îmi pot ajuta țara”, a declarat un alt membru al echipei Hackyourmom.

Site-ul de știri online ucrainean Ukrainian Pravda a raportat luna trecută că a avut loc o explozie la o mare bază militară rusă din Melitopol, citându-l pe primarul acesteia, Ivan Fedorov.

Business Insider precizează că nu a putut verifica afirmațiile hackerului. Invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat un război cibernetic fără precedent, cu hackeri de ambele părți care au lansat atacuri.

ADVERTISING

La începutul invaziei, ministrul Digitalizării al Ucrainei le-a cerut civililor cu „talente digitale” să se alăture „armatei IT” a țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇