Fondatorul Telegram: Stați departe de WhatsApp! Hackerii pot avea acces total

Fondatorul Telegram: Stați departe de WhatsApp! Hackerii pot avea acces total

Oamenii pot folosi orice aplicație de mesagerie, cu excepția WhatsApp, pentru a evita ca datele din telefoanele lor să fie sustrase, afirmă Pavel Durov.

„Hackerii pot avea acces total la telefoanele cu WhatsApp”, a declarat fondatorul aplicației Telegram. El a menționat o problemă de securitate, dezvăluită săptămâna trecută de WhatsApp, care a permis unui hacker să preia controlul asupra telefonului unei persoane după ce i-a trimis un fișier video, scrie The Independent.

"În fiecare an tot auzim de unele probleme în WhatsApp care pun în pericol tot ce se află în dispozitivele utilizatorilor… Nu contează dacă ești cea mai bogată persoană de pe Pământ - dacă ai WhatsApp instalat pe telefon, toate datele din fiecare aplicație de pe dispozitivul tău sunt accesibile", a spus Durov.

Miliardarul rus în vârstă de 37 de ani, care trăiește în exil după ce și-a părăsit țara, susține că problemele de securitate ale aplicației Meta sunt "portițe" plantate pentru a le permite guvernelor, instituțiilor de aplicare a legii și hackerilor să treacă de criptare și de alte măsuri de siguranță.

ADVERTISING

Durov a declarat anterior că "WhatsApp nu va fi niciodată sigur", dacă nu vor fi operate schimbări fundamentale în modul în care funcționează.

Telegram, o aplicație recunoscută pentru abordarea prioritară a securității, are peste 700 de milioane de utilizatori activi, cu o creștere constantă de două milioane de utilizatori noi pe zi. Este mult mai puţin faţăde numărul de utilizatori WhatsApp, de aproximativ două miliarde, aceasta fiind cea mai populară aplicație de mesagerie din lume, urmată de cea chineză WeChat și Facebook Messenger.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu împing lumea să treacă pe Telegram… Telegram nu are nevoie de promovare suplimentară. Puteți folosi orice aplicație de mesagerie vreţi, dar stați departe de WhatsApp - a fost un instrument de supraveghere timp de 13 ani", a scris Durov.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇