Scurgerea masivă de informații de la Facebook l-a dat de gol pe Mark Zuckerberg: Folosește Signal, rivala WhatsApp

Scurgerea masivă de informații de la Facebook l-a dat de gol pe Mark Zuckerberg: Folosește Signal, rivala WhatsApp

Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, este unul dintre utilizatorii Signal, dar probabil nu a renunţat, încă, la WhatsApp. Aplicațiile sunt similare, fiind rivale.

Scurgerea masivă de informații de la Facebook l-a dat de gol pe CEO.

Contul de Signal al lui Mark Zuckerberg a fost descoperit după ce chiar datele lui au fost găsite printre cele postate recent pe un forum de hacking. A fost suficientă o simplă căutare după numărul de telefon.

Scurgere masivă de informații: Datele personale ale peste 533 de milioane de utilizatori Facebook au ajuns pe un forum online

Dincolo de noianul de glume care au invadat deja reţelele sociale, faptul că Zuckerberg are cont de Signal nu ar trebui să reprezinte ceva ieşit din comun. Este normal ca şeful Facebook să vadă cum funcţionează produsele concurente. În fapt, creşterea Facebook se datorează şi copierii concurenţei.

Facebook spune că incidentul recent nu a fost un ”hack propriu-zis”. Atacatorul s-ar fi folosit de o vulnerabilitate a funcţiei de importare a contactelor, vulnerabilitate care ar fi fost rezolvată în august 2019.

Chiar şi aşa, cele 533 de milioane de înregistrări, care acoperă utilizatori din 106 ţări şi includ de la numere de telefon şi email-uri, la adrese personale, reprezintă un set nou de date furate de la utilizatorii rețelei.

În plus, datele furate acum nu se suprapun cu niciunul dintre numeroasele seturi vechi de date, obţinute pe baza altor probleme ale reţelei sociale.

Oricine poate verifica dacă propriile date personale au fost furate, intrând pe HaveIBeenPwned şi căutând după adresa de email folosită.

Iată aici detalii - Cum poți afla dacă ai fost afectat de scurgerea masivă de informații de la Facebook

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇