Marea Britanie, Canada, Germania și Japonia au strâns un miliard de dolari pentru distribuirea vaccinului antiCovid în 92 de ”țări vulnerabile”

Marea Britanie, Canada, Germania și Japonia au strâns un miliard de dolari pentru distribuirea vaccinului antiCovid în 92 de ”țări vulnerabile”

Marea Britanie a colectat de la aliaţii săi un miliard de dolari (820 de milioane de euro) pentru a ajuta „ţările vulnerabile” să aibă acces la vaccinurile contra noului coronavirus, a anunţat duminică Ministerul de Externe, înaintea unei vizite virtuale a secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, la Londra.

Această sumă strânsă în special de la Canada, Germania şi Japonia, adăugată celor 548 de milioane de lire (608 milioane de euro) din partea Londrei – care a promis să dea o liră pentru fiecare patru dolari colectaţi -, „va permite distribuirea în acest an a unui miliard de doze de vaccinuri contra coronavirusului în 92 de ţări în curs de dezvoltare”, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de AFP.

Miliarde de oameni ar putea avea acces la vaccin abia din 2024. Planul OMS antiCOVID pentru 91 de țări sărace riscă să eșueze

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Nu vom fi la adăpost de acest virus până când nu vom fi toţi la adăpost, din acest motiv ne concentrăm asupra unei soluţii mondiale la o problemă mondială”, a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

„Este firesc ca, la împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Naţiunilor Unite, Regatul Unit să fi luat iniţiativa împreună cu aliaţii săi de a pune la dispoziţia ţărilor vulnerabile un miliard de doze de vaccin împotriva coronavirusului”, a adăugat el.

Acest anunţ a fost făcut în prima zi a unei vizite virtuale de trei zile în Regatul Unit a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a participa, duminică, la un eveniment ce marchează a 75-a aniversare a primei sesiuni a Adunării Generale a organizaţiei, care a avut loc în Central Hall din Westminster.