Ziua 893 Ucraina evacuează orașe din est. Cadavru sub formă de svastică. Trump îl felicită pe Putin. Imagini cu F-16 (Video)

<span style="color:#990000;">Ziua 893</span> Ucraina evacuează orașe din est. Cadavru sub formă de svastică. Trump îl felicită pe Putin. Imagini cu F-16 (Video)

În ziua 893 de război, Ucraina a decis evacuarea copiilor şi a părinţilor lor din zonele din regiunea Doneţk (est) unde Rusia a revendicat avansuri în ultimele zile. De altfel. duminică, Rusia a susţinut că a cucerit un nou sat în estul Ucrainei, continuându-şi avansul lent pe front împotriva unui adversar mai puţin bine echipat şi depăşit numeric. Este vorba de satul Novosselivka Persha, aflat la 20 km de oraşul Avdiivka.

De asemenea, un oficial ucrainean a confirmat că într-o fotografie care circulă online s-ar vedea cadavrul unui prizonier de război ucrainean, care a fost dezmembrat și aranjat într-o svastică de către ocupanți, un act de o cruzime deosebită și o încălcare gravă a Convenției de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război.

Iar Volodimir Zelenski a prezentat câteva imagini cu avioanele F-16 ajunse deja în Ucraina și care au început să fie utilizate de piloții ucraineni care au terminat pregătirea.

Iată cele mai importante informații și evenimente de duminică, 4 august, ziua 893 de război în Ucraina:

ADVERTISING
  • Imagini cu F-16 - Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat niște imagini în care se văd frânturi din avioanele F-16 ajunse în Ucraina. De asemenea, imaginile arată piloții ucraineni care vor pilota avioanele F-a6, pe care îi felicită. „F-16 în Ucraina. Sunt mândru de toți băieții noștri care pilotează aceste avioane și au început deja să le folosească pentru țara noastră. Mulțumesc echipei noastre pentru acest rezultat. Mulțumesc tuturor partenerilor care ajută cu adevărat activ cu F-16 și primelor țări care au acceptat cererea noastră de a furniza aeronava - Danemarca, Olanda, Statele Unite - și tuturor partenerilor noștri - apreciem sprijinul dumneavoastră!”, a spus Zelenski.

F-16 в Україні. Ми забезпечили це.Я пишаюсь усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави. Я дякую нашій команді за цей результат. Я дякую всім партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків – Данія, Нідерланди, Сполучені Штати, – і всі наші партнери – ми цінуємо вашу підтримку!І бажаю нашим Повітряним силам, усім нашим воїнам відчувати гордість українців нашою бойовою авіацією і приносити Україні саме такі бойові результати, які наблизять нашу перемогу – наш справедливий мир для України.Слава Повітряним силам Збройних Сил України! Слава нашому народу!Слава Україні!——F-16s are in Ukraine. We made it happen. I am proud of all our guys who are skillfully mastering these aircraft and have already started using them for our state. I thank our team for this important result. I thank all our partners who are really effectively helping us with the F-16s, and the first states that accepted our request for the provision of the aircraft. Thank you! Denmark, the Netherlands, the United States, and all our partners – we appreciate your support!And I wish our Air Force, all our warriors, to feel the pride of Ukrainians in our combat aviation and to deliver to Ukraine exactly the kind of combat results that will bring our victory – the victory of Ukraine – closer.Glory to the Air Force of the Armed Forces of Ukraine! Glory to our people!Glory to Ukraine!

Publicată de Володимир Зеленський pe Duminică, 4 august 2024
  • Ucraina evacuează mai multe orașe - Ucraina a anunţat duminică evacuarea copiilor şi a părinţilor lor din zonele din regiunea Doneţk (est) unde Rusia a revendicat avansuri în ultimele zile, potrivit AFP. Inamicul bombardează zilnic oraşele şi satele din aceste zone, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Vadym Filachkine.
  • Rusia revendică un nou sat - Rusia a susţinut duminică că a cucerit un nou sat în estul Ucrainei, continuându-şi avansul lent pe front împotriva unui adversar mai puţin bine echipat şi depăşit numeric, informează AFP. Ministerul rus al Apărării a revendicat în raportul său zilnic capturarea satului Novosselivka Persha, în regiunea estică Doneţk, unde au loc majoritatea luptelor. Satul se află la aproximativ 20 km de oraşul Avdiivka, care a fost cucerit de forţele ruse în februarie 2024.
  • Bombardament rusesc în zone rezidențiale - Un bombardament rusesc asupra unei zone rezidenţiale din Pokrovsk, nod logistic din regiunea Doneţk din Ucraina, a ucis sâmbătă după-amiază un om şi a rănit alţi doi, relatează Reuters. Martori ai agenţiei au văzut o cască pe sol, lângă o baltă de sânge, şi un moped la circa zece metri de un crater cu diametrul de un metru, în mijlocul unei străzi. Din ruinele unei case făcute una cu pământul se ridica fum, iar flăcările unui incendiu distruseseră interiorul unei alte clădiri, situate vizavi. Guvernatorul ucrainean al regiunii Doneţk, Vadim Filaşkin, a scris pe Telegram că „ruşii lovesc civili intenţionat şi regulat" şi şi-a îndemnat concetăţenii din zonă: "Nu vă riscaţi viaţa. Fugiţi!".
  • Pierderile Rusiei - Forțele de apărare ale Ucrainei au prezentat cel mai recent bilanț al pierderilor Rusiei pe front:
  • Cadavru sub formă de zvastică - O fotografie care circulă online ar înfățișa cadavrul unui prizonier de război ucrainean, care a fost dezmembrat și aranjat într-o svastică de către ocupanți, potrivit lui Dmytro Lubinets, comisarul pentru drepturile omului din Parlamentului ucrainean, informează Nexta. El a declarat că acțiunile rușilor reprezintă o încălcare gravă a Convenției de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război. Oficialul a contactat Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Organizația Națiunilor Unite și agențiile ucrainene de aplicare a legii pentru a verifica identitatea victimei și a investiga crima.
  • Trump îl felicită pe Putin - Fostul preşedinte american Donald Trump l-a felicitat sâmbătă pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru un schimb major de prizonieri între Rusia, Belarus şi mai multe state occidentale, informează dpa. „Aş dori să-l felicit pe Vladimir Putin pentru că a făcut încă o afacere grozavă", a declarat candidatul republican la preşedinţie la un eveniment de campanie la Atlanta, în statul american Georgia. „I-au eliberat pe unii dintre cei mai mari ucigaşi din lume. Unii dintre cei mai răi ucigaşi pe care i-au avut. Şi ne-am recuperat oamenii, dar, o Doamne, am făcut o afacere oribilă, oribilă. Şi este frumos să spunem că i-am recuperat, dar nu cumva asta creează un precedent rău?", a spus Trump. Schimbul de prizonieri fără precedent a dus la eliberarea de către Rusia şi Belarus a 16 persoane care fuseseră întemniţate pentru activităţile lor ca jurnalişti şi activişti, printre altele. În schimb, 10 persoane aflate în închisori în diferite ţări occidentale au fost predate Moscovei.
  • Speranța nu ne va proteja de Rusia -Ministrul de externe german Annalena Baerbock a justificat acordul încheiat cu Washingtonul privind staţionarea rachetelor americane cu rază lungă de acţiune în Germania, invocând ameninţarea reprezentată de preşedintele rus Vladimir Putin, informează duminică dpa. „A face politică externă astăzi înseamnă a recunoaşte: principiul speranţei nu ne va proteja de Rusia lui Putin", a scris Baerbock într-un articol de opinie pentru ediţia de duminică a ziarului Bild. "Ceea ce ne protejează acum sunt investiţiile în propria noastră securitate şi forţă - în UE, în NATO şi în Germania. Şi aceasta include decizia de a desfăşura sisteme de armament american cu rază lungă de acţiune", care vor reprezenta "un factor de descurajare credibil" în faţa agresiunii ruse, a scris ea. Baerbock a subliniat că nu este vorba doar de protejarea Germaniei, ci şi a Poloniei, Finlandei şi ţărilor baltice, care au graniţă cu Rusia şi sunt deja ţinta atacurilor "hibride" ale Moscovei, scrie EFE.
  • Zelenski, despre amestecul Rusiei în Venezuela - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea cu privire la informaţiile apărute pe reţelele de socializare despre presupusa prezenţă a mercenarilor din grupul rus Wagner în Venezuela, despre care a avertizat că aduc „moartea şi destabilizarea" oriunde ar merge, informează EFE. „Este un exemplu clar de amestec neruşinat al Rusiei în treburile interne ale altor ţări, precum şi al strategiei sale obişnuite de a semăna haos în întreaga lume", a comentat preşedintele ucrainean într-un mesaj publicat pe reţelele sale de socializare. Zelenski a subliniat că venezuelenii trec prin "vremuri foarte grele" din care singura ieşire posibilă este prin "mijloace paşnice şi democratice".
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇