Ziua 711 Gladiatorii, pușcăriașii de elită ai lui Putin. Zelenski, pe front (Video)

<span style="color:#990000;">Ziua 711</span> Gladiatorii, pușcăriașii de elită ai lui Putin. Zelenski, pe front (Video)

În ziua 711 de război, ucrainenii anunță că rușii atacă susținut la Avdiivka, 30 de atacuri fiind respinse în ultimele 24 de ore. De asemenea, zeci de drone au vizat sudul și centrul Ucrainei, o parte fiind distruse, iar altele au lăsat mii de oameni fără curent.

De cealaltă parte, rușii au anunțat că numărul morților de la atacul atribuit Ucrainei asupra unei brutării din Lisiciansk, oraș care a căzut în mâinile forţelor ruse în vara anului 2022, a urcat la 28.

Și Serviciul Central de Securitate din Ucraina a informat că Rusia ar fi format o nouă unitate specială, numită “Gladiatorii”. Gruparea ar aduna câteva sute de deținuți de elită, fiind condusă de un fost polițist condamnat pentru o crimă brutală.

ADVERTISING

Iar Volodimir Zelenski a făcut o vizită pe front, unde i-a lăudat, încurajat și a oferit medalii militarilor. Acțiunea lui Zelenski vine în contextul în care este iminentă o demitere a popularului șef al armatei, Valeri Zalujnîi.

Evoluția pe front

  • Atacuri susținute la Avdiivka - Lupte puternice se dau în continuare la Avdiivka, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30 de atacuri ale Rusiei, informează armata ucraineană. Toate atacurile rușilor au fost respinse, a mai informat armata ucraineană, citată de Ukrainska Pravda.
  • Pierderile Rusiei - Ucraina susține că Rusia a pierdut cel puțin 388.750 de soldați de la începutul războiului, iar în ziua precedentă circa 810 militari.
  • 28 de morți la Lisiciansk - Bilanţul atacului de sâmbătă, atribuit Ucrainei, asupra unei brutării din oraşul ocupat Lisiciansk, în estul ţării, a crescut la 28 de morţi, inclusiv un copil, au anunţat duminică serviciile de urgenţă ruse, potrivit AFP. "Operaţiunile de căutare continuă la locul brutăriei prăbuşite (...) Aproximativ 65% din structura distrusă a fost demontată (...) Din păcate, 28 de persoane, inclusiv un copil, au murit", a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Telegram. Lisiciansk, în regiunea Lugansk, a căzut în mâinile forţelor ruse în vara anului 2022, după o bătălie violentă.
  • Dronele ruse au lăsat mii de oameni fără curent - Armata ucraineană a informat că a doborât nouă din cele 14 drone lansate de Rusia în sudul şi centrul Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă. "Ucraina a distrus nouă drone inamice în regiunile Dnipro, Odesa, Nikolaiv şi Jîtomîr", au precizat forţele aeriene de la Kiev. Cele mai multe dintre dronele Shahed de fabricaţie iraniană au vizat "infrastructura energetică" din regiunea centrală Dnipro, unde mii de oameni au rămas fără electricitate. Întreruperile de curent au afectat în principal Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Gladiatorii, pușcăriașii de elită a lui Putin - Serviciul Central de Securitate din Ucraina a informat că Rusia a format o nouă unitate specială, numită “Gladiatorii”. Ar fi vorba despre un batalion privilegiat semi-secret, format din câteva sute de deținuți cu un nivel ridicat de pregătire fizică și cu experiență pe câmpul de luptă. Batalionul este condus de un fost polițist condamnat pentru o crimă brutală, informeaza Pravda. Deținuții ar fi antrenați de foști soldați Wagner și de soldați din subordinea lui Ramzan Kadîrov.
  • Zelenski, pe front - Președintele Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene pe frontul din sud-estul țării, a informat, duminică, președinția. „Este o onoare să mă aflu astăzi aici, să îi sprijin și să îi recompensez pe luptătorii care au dificila misiune de a apăra Ucraina”, a spus Zelenski, care a oferit mai multe medalii soldaților. Mișcarea are loc în contextul în care există tot mai multe informații că în curând, Volodimir Zelenski îl va demite pe popularul șef al armatei, Valeri Zalujnîi.
  • Primarul erou, promovat - Primarul în exil al oraşului ucrainean Melitopol, deţinut o perioadă de forţele ruse, a fost numit de preşedintele Volodimir Zelenski în fruntea regiunii Zaporojie, a anunţat duminică preşedinţia ucraineană.
ADVERTISING

Ce se întâmplă în Rusia

  • Lukoil zice că nu are probleme la Volgograd - Reprezentanții Lukoil susțin că rafinăria din Volgograd continuă să funcționeze normal, după atacul cu drone care a provocat un incendiu, informează BBC. Anterior, media rusă cita surse din companie care susțineau că o parte a procesului de producție al rafinăriei a fost oprită. Și surse ucrainene au susținut că drona ar fi avariat o unitate primară de rafinare a petrolului, ceea ce i-ar afecta serios capacitatea de producție.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇