Ziua 689. Ploaie de rachete asupra Ucrainei. Polonia și-a ridicat avioanele de la sol, Rusia susține că a lovit fabrici de armament

<span style="color:#990000;">Ziua 689</span>. Ploaie de rachete asupra Ucrainei. Polonia și-a ridicat avioanele de la sol, Rusia susține că a lovit fabrici de armament

Rusia a declanșat, sâmbătă dimineața, un nou val de atacuri cu rachete, generând alarme aeriene în toate regiunile Ucrainei.

Forțele ruse au utilizat inclusiv rachete supersonice Kinjal, dintre care una a fost interceptată în timp ce se îndrepta spre Kiev, conform informațiilor furnizate de forțele aeriene ucrainene.

Iată şi ce se întâmplă în Ziua 690 de război: Ucrainenii învață să facă drone acasă. Biden spune că republicanii vor avea o „groază de plătit”. Scriitor celebru devenit inamic public

şi în Ziua 691 de război. Ucraina a doborât două avioane. Berlinul vede posibil un război Rusia-NATO în 2024, ironii despre horoscop de la Moscova

ADVERTISING

Activitatea intensă a Rusiei a îngrijorat Polonia, care și-a ridicat preventiv aeronavele de la sol și a anunțat populația că se iau toate măsurile necesare pentru menținerea în siguranță a spațiului aerian polonez.

Rusia a confirmat utilizarea dispozitivelor supersonice, susținând că atacul a vizat fabrici de armament din Ucraina și că toate țintele au fost atinse.

Citeşte analiza Rusia schizofrenică: Cum s-a ajuns că 57% dintre oameni vor pacea, dar 74% susțin războiul și ce înseamnă asta pentru Putin

Cele mai importante evenimente din ziua 689 a războiului din Ucraina:

  • Atacuri masive: Ucraina a fost atacată masiv cu rachete ruseşti în primele ore ale zilei de sâmbătă, au anunţat forţele sale aeriene, adăugând că Moscova a lansat unele dintre cele mai de temut rachete hipersonice ale sale. Apărarea antiaeriană a doborât rachete ruseşti în cel puţin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din aceste provincii. Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii cu privire la atingerea unor ţinte, iar oficialii au furnizat mult mai puţine informaţii despre atac decât de obicei. În total, Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone, conform informațiilor oficiale. Doar opt rachete au fost doborâte.
  • Rusia a tras cu rachete supersonice: Forţele aeriene ucrainene au avertizat în timpul atacului că Rusia a lansat rachete Kinjal - poate cea mai dificilă de doborât rachetă convenţională rusească, care zboară cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului. Ucraina a respins un atac cu rachete hipersonice Kinjal lansate spre Kiev, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene pe Telegram.
  • Rusia susține că a lovit fabrici de armament - Armata rusă a declarat sâmbătă că a lovit fabrici de armament în Ucraina în timpul nopţii trecute, asigurând că şi-a atins "toate" ţintele, informează France Presse. Ministerul rus al Apărării a precizat că a lovit, în special cu dispozitive hipersonice Kinjal, instalaţii ale "complexului militar-industrial" ucrainean de fabricare a obuzelor, prafului de puşcă şi dronelor.
  • Pierderile Rusiei: Evaluarea ucraineană a pierderilor rusești din ultimele 24 de ore este următoarea: 700 de soldați, 5 tancuri, 15 alte blindate de luptă, 18 tunuri, 4 sisteme antiaeriene, 6 echipamente speciale și 20 diferite vehicule.
  • Polonia a ridicat aeronavele de la sol - Forțele armate ale Poloniei au informat cetățenii, într-o postare pe rețeaua X, că aeronavele poloneze și ale aliaților au fost ridicate de la sol, ca urmare a identificării unei activități sporite a aviației Federației Ruse, cu intenția de a ataca teritoriul Ucrainei. „Au fost demarate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez”, se mai arată în postare. Ulterior, Forțele Armate poloneze au informat că aeronavele au revenit la sol, dar că situația rămâne sub monitorizare permanentă.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇