Ziua 625 Kremlinul spune că deținuții trimiși în Ucraina se ispășesc prin sânge. Două nave rusești de mare viteză au fost bombardate

<span style="color:#990000;">Ziua 625</span> Kremlinul spune că deținuții trimiși în Ucraina se ispășesc prin sânge. Două nave rusești de mare viteză au fost bombardate

În ziua 625 de război Ucraina a anunțat că a lovit două ambarcațiuni rusești de mare viteză, lângă Crimeea. Navele lovite sunt din clasa Serna și transportau echipaj și vehicule blindate.

Totodată, forțele ucrainene au doborât cinci dintre cele șase drone kamikaze Shahed și una dintre cele două rachete de croazieră lansate de Rusia noaptea trecută.

De cealaltă parte, forțele ruse au efectuat atacuri asupra a 11 regiuni ale Ucrainei în ultimele 24 de ore, ucigând cel puțin două persoane și rănind cel puțin șapte. Au fost grav avariate o grădiniță, o biserică și alte clădiri din Herson.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că rușii vor încerca să redistribuie întăriri eficiente pentru a răspunde la operațiunile ucrainene în desfășurare din Herson.

ADVERTISING

Iar Vladimir Putin a discutat vineri despre războiul din Ucraina cu principalii responsabili ai armatei, inclusiv cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi cu şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

Asta în timp ce Kremlinul le-a răspuns cetățenilor nemulțumiți că sunt eliberați criminali periculoși pentru a lupta în Ucraina, că aceștia își ispășesc pedeapsa „prin sânge”.

Situația pe front

  • Nave rusești bombardate - Ucraina a lovit noaptea trecută două ambarcațiuni rusești de mare viteză, lângă Crimeea, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene (HUR) pentru Kyiv Independent. HUR a publicat imagini cu atacul. Navele lovite sunt din clasa Serna și transportau echipaj și vehicule blindate, cum ar fi BTR-82, a scris HUR pe Telegram. „O navă mică din clasa Serna are viteză mare, poate găzdui până la 45 de tone de marfă și 92 de trupe de debarcare înarmate”, a scris HUR pe Telegram.
  • 11 regiuni atacate - Forțele ruse au efectuat atacuri asupra a 11 regiuni ale Ucrainei în ultimele 24 de ore, ucigând cel puțin două persoane și rănind cel puțin șapte, au informat oficialii locali, vineri dimineață. În Donețk, atacurile rusești au rănit o persoană în Oleksandropil și una în Avdiivka, a raportat Administrația Militară a regiunii. Atacurile rusești asupra regiunii Herson au ucis două persoane și au rănit alte cinci, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin. Au fost grav avariate o grădiniță, o biserică și alte clădiri din Herson.
  • Drone și rachete doborâte - Forțele ucrainene au doborât cinci dintre cele șase drone kamikaze Shahed și una dintre cele două rachete de croazieră lansate de Rusia noaptea trecută, au raportat Forțele Aeriene.
  • Răspunsul Rusiei în Herson - Comandamentul militar rus se va lupta probabil să redistribuie întăriri eficiente pentru a răspunde la operațiunile ucrainene în desfășurare din Herson, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), în cel mai recent raport.
ADVERTISING

Ce se întâmplă în Rusia

  • Deținuții ispășiți prin sânge - Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a comentat cazul lui Vladislav Kanius, care a stârnit furie în Rusia. Acesta fusese condamnat la 17 ani de închisoare după ce și-a ucis fosta parteneră, dar a fost eliberat pentru a lupta în Ucraina. Peskov susține că deținuții care luptă pe front „își ispăşesc crima prin sânge”: „Persoanele condamnate, inclusiv cele cu privire la infracţiuni grave, îşi spăşlesc crima prin sânge pe câmpul de luptă. Ei ispăşesc prin sânge în unităţi de asalt, sub gloanţe, obuze”.
  • Putin s-a dus la Rostov-pe-Don - Vladimir Putin a discutat vineri despre războiul din Ucraina cu principalii responsabili ai armatei, inclusiv cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi cu şeful Statului Major General, Valeri Gherasimov. Întâlnirea a avut loc la comandamentul de la Rostov-pe-Don, în sud-vestul Rusiei.
ADVERTISING

Alte informații relevante

  • Ucraina a intensificat transportul de cereale - Numărul vagoanelor care se îndreaptă spre porturile din regiunea ucraineană Odesa a continuat să crească în ultima săptămână, datorită funcţionării cu succes a coridorului alternativ pentru exporturi de la Marea Neagră. Valeri Tkaciov, director adjunct al departamentului comercial al Căilor Ferate ucrainene, a declarat că în ultima săptămână numărul vagoanelor de cereale care se îndreaptă spre porturile din regiunea Odesa a crescut cu peste 26%.
  • Acord pentru repatrierea unui orfan - Kievul şi Moscova anunţă vineri un acord în vederea repatrierii unui orfan ucrainean, Bogdan Iermohin, în vârstă de 17 ani, transferat în Rusia din oraşul ucrainean Mariupol după ce acesta a fost ocupat de către armata rusă în urma unui asediu sângeros, şi care urmează să se întâlnească cu tutorele său din Ucraina, vara sa, într-o „ţară terţă”, în ziua în care împlineşte vârsta de 18 ani, la 19 noiembrie. Acest anunţ intervine în urma unui apel de ajutor al acestui adolescent adresat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇