Zelenski, ovaționat în Parlamentul britanic: ”Nici voi nu ați vrut să vă pierdeți țara, când naziștii au vrut să vi-o ia” (Video)

Zelenski, ovaționat în Parlamentul britanic: ”Nici voi nu ați vrut să vă pierdeți țara, când naziștii au vrut să vi-o ia” (Video)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs istoric în Parlamentul britanic, prin videoconferință. El a descris, zi cu zi, atrocitățile comise asupra poporului ucrainean.

Zelenski a spus că speră ca Marea Britanie să închidă pentru Rusia cerul Ucrainei. La final, parlamentarii britanici s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat, potrivit BBC.

”Mă adresez vouă ca un cetățean și ca un președinte al unei țări mari, cu un vis măreț”, a început discursul Zelenski, comparând lupta Ucrainei cu Rusia cu cea a Marii Britanii cu Germania nazistă, în Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING

”Nici voi nu ați vrut să vă pierdeți țară, când naziștii au vrut să vi-o ia. Și a trebuit să luptați”, a spus Zelenski, lăudând eroismul ucrainenilor.

Președintele ucrainean și-a încheiat discursul, amintind de cel al lui Winston Churchill, din 1940.

”Vom lupta în continuare pentru pământul nostru, indiferent de costuri. Vom lupta în păduri, vom lupta în câmpuri, pe țărmuri și pe străzi. Ucraina nu va renunța și nu vom pierde”, a spus Zelenski, ovaționat în picioare de parlamentarii britanici.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 13-a zi de război

Ukrainian president Volodymyr Zelenskiy to address British MPs via video link – watch live

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇