Zelenski: Nu știu dacă Putin mai este în viață

Zelenski: Nu știu dacă Putin mai este în viață

Președintele Volodimir Zelenski a susținut joi un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, în care s-a arătat sceptic că Vladimir Putin ar mai fi în viață.

„Nu prea înțeleg cu cine să vorbesc și despre ce. Nici nu sunt sigur că președintele rus, care uneori apare cu ecran verde în spate, este de fapt cel real. Nu știu dacă mai este în viață sau dacă el ia deciziile sau altcineva decide acolo. Cine ar putea lua deciziile în Rusia? Nu am aceste informații.

Nu înțeleg cum le-ai putea promite liderilor europeni ceva azi și mâine să lansezi o invazie la scară mare a unei țări. Pur și simplu nu înțeleg cu cine avem de-a face, când vorbim despre negocierile de pace, nu știu cu cine ar trebui să negociem”, a transmis, prin videoconferință, Zelenski, potrivit Pravda Ucraina.

ADVERTISING

Președintele ucrainean a subliniat că a făcut tot ce a putut pentru a elibera teritoriile țării prin diplomație, dar că negocierile de pace nu are cu cine le purta la acest moment.

„Noi vorbim acum, voi știți exact cine sunt, eu știu exact cine sunteți. Sunt martori care pot garanta că suntem în viață. Și chiar dacă avem opinii diferite, putem ajunge la un consens. Eu cred că Rusia întâi ar trebui să găsească pe cineva (care să participe la negocieri)”, a conchis președintele ucrainean.

Ziua 330: Noi amenințări nucleare de la Moscova. Arme grele pentru Ucraina

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇