Zelenski cere ajutor pentru reconstrucţia Ucrainei (Video)

Zelenski cere ajutor pentru reconstrucţia Ucrainei (Video)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, sâmbătă, ajutor internaţional pentru reconstrucţia Ucrainei, având în vedere distrugerea masivă suferită de ţară după patru luni de război.

În discursul său pentru naţiune, el a menţionat 2.610 oraşe şi sate aflate sub ocupaţie rusă. Dar de la începutul războiului, pe 24 februarie, armata ucraineană a reuşit să elibereze 1.027, a dat asigurări el.

„Sute au fost complet distruse de armata rusă şi trebuie reconstruite complet”, a adăugat el, în timp ce problema reconstrucţiei ţării va fi în centrul Conferinţei de la Lugano (Elveţia) privind Ucraina, luni şi marţi.

ADVERTISING

"Nu este necesar doar să reconstruim tot ce au distrus ocupanţii, ci şi să punem noi baze pentru viaţa noastră, pentru o Ucraine sigură, modernă (...)”, a spus liderul de la Kiev, citat de News.ro.

Președintele ucrainean a amintit, de asemenea, că războiul este departe de a se termina: „În unele orașe există acum o atmosferă de relaxare, însă războiul nu s-a terminat; brutalitatea lui se intensifică în anumite locuri, iar acest lucru nu poate fi uitat. Prin urmare, ajutați armata, ajutați voluntarii, ajutați-i pe toți cei care au rămas singuri în aceste vremuri. Răspândiți adevărul despre război și despre crimele invadatorilor. Indiferent cât de rău ne este astăzi, trebuie să ne amintim că va veni și ziua de mâine. Iar ziua de mâine ar trebui să aducă beneficiul maxim pentru Ucraina - toată lumea ar trebui să facă tot posibilul pentru asta”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇