Ucraina acuză Rusia că a atacat Insula șerpilor cu bombe cu fosfor (Video)

Ucraina acuză Rusia că a atacat Insula șerpilor cu bombe cu fosfor (Video)

Armata ucraineană acuză Rusia că a atacat Insula Șerpilor cu bombe cu fosfor, la o zi după ce trupele ruse s-au retras de aici.

„Astăzi, în jurul orei 18:00, avioane SU-30 ale forțelor aeriene ruse au lansat bombe cu fosfor pe Insula Șerpilor”, se arată în informarea armatei ucrainene, citată de alarabia.net. Se spune că au fost lansate patru bombe, din care două au căzut în mare.

Declarația este fost însoțită de un videoclip care arăta un avion aruncând cel puțin două bombe pe insulă. Armele cu fosfor, puternic incendiare, care lasă o urmă albă pe cer, sunt arme a căror utilizare în zone civile este interzisă de convențiile internaționale.

Ucraina a acuzat de mai multe ori Rusia că a folosit arme cu fosfor în zone civile, de la începutul războiului. Rusia a negat.

ADVERTISING

Ieri, forțele ruse au plecat de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, acțiune relatată în mod diferit de Ucraina și Rusia. Armata ucraineană a spus că au alungat trupele ruse de pe insulă, în timp ce ministerul rus al Apărării a anunțat că este o decizie strategică luată "ca un gest de bunăvoință".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇