Ucraina anunță un succes în bătălia pentru Insula Șerpilor

Ucraina anunță un succes în bătălia pentru Insula Șerpilor

Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră.

„Veşti bune… armata noastră a lovit un alt sistem de rachete de tip Pantsir. Există confirmarea din partea armatei cu privire la înfrângerea ţintelor militare ale garnizoanei ruse temporare. Vorbim de două complexe de rachete şi tunuri antiaeriene, de o staţie radar, mai multe unităţi de vehicule şi mai mulţi militari”, a anunțat Sergii Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa.

ADVERTISING

Pantsirul este o armă de apărare aeriană pe care ruşii au trimis-o pe Insula Şerpilor.

Ziua 120 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Context

Miercuri, direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării a precizat că „operaţiunea va continua până la eliberarea totală a Insulei Şerpilor”.

Comandamentul operaţional sudic al armatei a anunţat marţi că a lansat „atacuri direcţionate prin folosirea diferitelor forţe” pe insulă.

Rusia a confirmat atacul, pe care l-a numit „nebun”, dar a negat că ar fi avut vreun succes.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, a declarat marți că forţele ucrainene „prevedeau să efectueze bombardamente aeriene şi de artilerie masive (...), iar apoi să debarce şi să cucerească” insula.

El a susținut că 15 drone de atac şi de recunoaştere ucrainene au luat parte la raidul aerian şi că baterii de lansatoare de rachetă şi obuziere au tras către insulă. Cu toate acestea, sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă ruseşti ar fi interceptat toate proiectilele şi ar fi doborât 13 drone, „obligând inamicul să abandoneze orice debarcare pe Insula Şerpilor”, a mai spus Igor Konaşenkov.

ADVERTISING

Miercuri, însă, imaginile din satelit furnizate de Maxar Technologies arătau pagube importante provocate pe Insula Șerpilor. Printre altele, puteau fi observate un turn distrus în sud și zone incendiate în nord.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇