O navă rusească nou-nouță a fost lovită lângă Insula Șerpilor și a luat foc

O navă rusească nou-nouță a fost lovită lângă Insula Șerpilor și a luat foc

O navă a ruşilor de suport logistic și patrulare, spărgătorul de gheață Vsevolod Bobrov, este tractată către Sevastopol din zona Insulei Şerpilor, după ce a fost cuprinsă de flăcări în urma unui atac al ucrainenilor.

Anunţul a fost făcut pe Telegram de Serghei Bratciuk, purtător de cuvânt al Administraţiei Militare Regionale din Odesa.

„Ca urmare a acţiunilor marinei noastre, nava logistică Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota Rusiei, a luat foc. Sunt informaţii că nava este tractată către Sevastopol”, a precizat Bratciuk.

ADVERTISING

El a menţionat că informaţiile încă trebuie să fie clarificate, însă “faptul că nava a suferit o muşcătură de şarpe în zona Insulei Şerpilor este adevărat”.

Conform şefului Institutului de Studii Strategice Marea Neagră, Andri Klimenko, nava a fost atacată noaptea trecută și a luat foc, iar echipajul a fost evacuat.

Este vorba despre un spărgător de gheață înarmat, lung de 95 de metri, pe care pot ateriza elicoptere. Este una dintre cele mai noi nave ale rușilor, fiind dată în folosință chiar anul acesta, potrivit Fleet Mon.

ADVERTISING

În ultimele săptămâni, forțele ucrainene au lovit șase nave rusești, în frunte cu nava-amiral a Flotei Mării Negre, crucișătorul Moscova, care s-a și scufundat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇