O fregată rusească arde lângă Insula Șerpilor, lovită de o rachetă Neptun

O fregată rusească arde lângă Insula Șerpilor, lovită de o rachetă Neptun

O fregată purtătoare de rachete ghidate din clasa Amiral Grigorovici (Krivak IV) a flotei ruse de la Marea Neagră arde lângă Insula Șerpilor, după ce în cursul serii de joi a avut loc o explozie la bord, potrivit unor surse ucrainene.

La fața locului sunt mai multe nave de salvare trimise din Crimeea ocupată, iar zona este survolată de aviația rusă, scrie publicația ucraineană Dumskaya, din Odesa.

Din informațiile preliminare reiese că a fost lovită de o rachetă Neptun a ucrainenilor. Pentru moment nu există o confirmare oficială.

ADVERTISING

Evenimentul a avut loc în timp ce o dronă americană de supraveghere Global Hawk patrula deasupra Mării Negre. Aceasta a apărut recent în zonă, iar ultima dată a fost văzută când o dronă Bayraktar a distrus două șalupe rusești tot lângă Insula Șerpilor.

Este vorba despre una dintre cele trei astfel de fregate moderne construite de ruși, care costă aproximativ 500 de milioane de dolari.

Presa din Ucraina sugerează că ar fi vorba despre Amiral Makarov (799), cea mai nouă dintre fregate, pe care rușii o au practic din 2018.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, prima navă din grup, Amiral Grigorovici (745), are experiență de luptă în conflictul din Siria. Marina rusă a primit nava în 2016.

În ultimele zile, de pe o astfel de navă au fost lansate rachete Kalibr asupra Ucrainei.

De asemenea, una dintre fregate ar fi doborât recent o dronă Bayraktar.

Toate cele trei nave au fost construite la Kaliningrad și erau detașate la Sevastopol.

Statul Major al Armatei Ucrainei și mai mulți oficiali guvernamentali au confirmat ulterior că este vorba despre fregata Amiral Makarov.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇