Rusia a folosit un submarin din Marea Neagră pentru a ataca ţinte ucrainene (Video)

Rusia a folosit un submarin din Marea Neagră pentru a ataca ţinte ucrainene (Video)

Rusia a folosit un submarin diesel în Marea Neagră cu scopul de a viza ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

Este prima oară când Rusia a anunţat că a recurs la submarine pentru a lovi ţintele ucrainene, relatează agenţia de presă rusă Interfax, potrivit The Telegraph.

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip în care se observă o salvă de rachete de tip Kalibr care ies din apele mării şi trec dincolo de orizont spre ceea ce ministerul susține că reprezintă ţinte militare ucrainene.

Anunţul Moscovei survine în contextul în care Ucraina a anunțat că Rusia a suferit "pierderi colosale" în luptele din estul ţării în încercarea de a cuceri Donbasul, depăşind "pierderile grele" ale Kievului.

ADVERTISING

Între timp, un punct de control de frontieră dintr-un sat din regiunea rusă Breansk, la graniţa cu Ucraina, a fost vizat de tiruri de mortiere de pe teritoriul ucrainean, a declarat, vineri, guvernatorul regional. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

"Dimineaţa la graniţa (oraşului) Rilsk a fost agitată. În jurul orei locale 8:00 s-a tras cu mortiere la punctul de control din satul Krupeț", a declarat guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, pe contul de Telegram, relatează CNN.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇