Zelenski anunță că Ucraina a recucerit 30 de localități de la trupele ruse

Zelenski anunță că Ucraina a recucerit 30 de localități de la trupele ruse

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că forţele Kievului au recucerit 30 de localităţi de la trupele ruse în nord-estul ţării, unde Moscova a trimis întăriri pentru a face faţă acestei ofensive.

„Până în prezent, forţele armate ucrainene au eliberat şi preluat controlul a peste 30 de localităţi din regiunea Harkov”, la frontiera cu Rusia, a spus Volodimir Zelenski, în discursul său video de vineri seară, difuzat pe reţelele de socializare.

În pofida câştigurilor teritoriale ale forţelor ucrainene, guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, i-a îndemnat pe locuitorii plecaţi să nu se întoarcă, din cauza lipsei curentului electric şi gazelor în satele recucerite de la ruşi, notează AFP.

ADVERTISING

La rândul lor, media ruse au raportat desfăşurarea de întăriri în această direcţie, difuzând videoclipuri în care vehicule blindate, obuziere şi camioane circulă în număr mare pe drumuri negeolocalizate.

Moscova nu a făcut niciun comentariu cu privire la această desfăşurare, mulţumindu-se să enumere, ca în fiecare zi, pierderile grele pe care armata rusă le-ar fi provocat ucrainenilor.

Semn al înaintării ucrainene, autorităţile pro-ruse din teritoriile ocupate în regiune au anunţat vineri că evacuează locuitorii în alte zone aflate sub controlul Moscovei sau în Rusia.

ADVERTISING

În ziua 198 de război, contraofensiva ucraineană a continuat, au apărut noi tensiuni la centrala nucleară de la Zaporojie, iar președintele Zelenski a anunțat că drone Bayraktar vor fi produse în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇