Cum fentează Rusia interdicţia de a intra în porturile UE. Mişcarea se face aproape de Constanţa

Cum fentează Rusia interdicţia de a intra în porturile UE. Mişcarea se face aproape de Constanţa

Navele rusești continuă să exporte produse petroliere în Europa, chiar dacă le-a fost interzis accesul în porturile Uniunii Europene, transbordându-le pe nave care arborează pavilionul ţărilor UE.

Există două strategii bine stabilite ale rușilor, potrivit unei investigaţii marca Europa Liberă, scrie The Epoch Times.

Astfel, potrivit primei strategii, petrolierele pline pleacă din porturile ruseşti, se opresc în Marea Neagră, lângă România, iar acolo îşi transferă încărcătura pe nave care arborează pavilionul ţărilor UE, care livrează produse petroliere în porturile altor ţări, inclusiv în ţările UE.

ADVERTISING

A doua schemă a implicat un petrolier de mare capacitate de stocare, New Legend, sub pavilion liberian, care a staţionat lângă portul Constanţa timp de cinci luni.

Începând cu luna iunie, a fost umplut regulat de cisterne ruseşti, iar apoi a transbordat petrol sau produse petroliere pe o altă navă. Aceasta fie intră ulterior într-un port european şi descarcă, fie continuă "ştafeta", iar a patra navă din acest lanţ intră în portul unei ţări din UE.

În luna aprilie, România a interzit navelor sub pavilion rusesc să intre în porturile sale de la Marea Neagră.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇