Zeci de rachete HIMARS trase în poligonul Capu Midia, la cel mai mare exercițiu militar NATO din România (Video)

Zeci de rachete HIMARS trase în poligonul Capu Midia, la cel mai mare exercițiu militar NATO din România (Video)

Militari din România şi din 13 naţiuni aliate şi partenere NATO participă azi, la poligonul de tragere Sol-Aer Capu Midia, la exerciții de trageri de artilerie și lansări de rachete, în cadrul Saber Guardian 23.

Au fost folosite sistemele HIMARS, Mlrs și Larom, potrivit Brigăzii 8 ROT „Alexandru Ioan Cuza”.

LIVE Saber Guardian 23- Poligonul de tragere Sol-Aer Capu Midia: Executarea tragerilor de luptă cu instalațiile Himars, Mlrs și Larom 🇷🇴🇺🇸🇮🇹

Publicată de Brigada 8 ROT pe Marţi, 6 iunie 2023

Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare – HIMARS care va intra în dotarea Armatei României au sosit anul trecut în România.

ADVERTISING

Aproximativ 10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate şi partenere - Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia şi SUA participă, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exerciţiul Saber Guardian 23.

Acţiunile se desfășoară la Baza ”Mihail Kogălniceanu”, Capu Midia şi în judeţele Ialomiţa, Braşov, Galaţi, Brăila, Tulcea, precum şi în Bucureşti.

Exerciţiul Saber Guardian este inclus în programul de exerciţii de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creşterii interoperabilităţii la nivel comun şi multinaţional cu forţele armate ale statelor aliate şi partenere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇