Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău din cauza riscului de securitate

Wizz Air suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău din cauza riscului de securitate

Compania aeriană low-cost Wizz Air a decis să suspende toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie.

”Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor.

Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, anunţă compania, într-un comunicat.

ADVERTISING

Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău.

Apare astfel o nouă rută de la Iaşi către Berlin şi creştere frecvenţa zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinaţia Chişinău va fi relocată către alte destinaţii din reţeaua Wizz Air.

ADVERTISING

Ce se întâmplă cu cei care au bilete

”Clienţii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului.

Wizz Air rămâne fidelă pieţei din Moldova şi loială clienţilor săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situaţia, pentru a relua operaţiunile şi pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranţă”, precizează compania.

ADVERTISING

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a plâns recent că Rusia intenționează să folosească sabotori străini pentru a doborî conducerea țării sale, a opri aderarea acesteia la Uniunea Europeană și a o folosi în războiul împotriva Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că țara sa a descoperit un plan rusesc „pentru distrugerea Moldovei”. Câteva zile mai târziu, Guvernul Republicii Moldova a demisionat. Maia Sandu și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la intențiile Rusiei și la prezența trupelor ruse în regiunea separatistă Transnistria.

Ulterior, autoritățile de peste Prut au descoperit o rețea de spionaj formată din moldoveni care primeau bani de la o ţară străină pentru a răsturna conducerea de la Chişinău. Aceştia acţionau încă din 2020, timp în care “au incitat la ură și au recrutat participanți la proteste violente”.

În paralel, în ultimele luni, mai multe rachete au trecut prin spaţiul aerian al Moldovei sau au căzut chiar pe teritoriul ei, iar pe 14 februarie ţara de peste Prut a fost obligată să îşi închidă spaţiul aerian din cauza unui obiect care a pătruns în mod neautorizat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇