Washingtonul și-a trimis oameni la Kiev pentru a se asigura că niciun ajutor sau armament nu este deturnat

Washingtonul și-a trimis oameni la Kiev pentru a se asigura că niciun ajutor sau armament nu este deturnat

Statele Unite au trimis în această săptămână auditori la Kiev, alături de reprezentanţi ai Bancii Mondiale şi de consultanţi de la Deloitte, pentru a se asigura că „niciun ajutor sau armament nu este deturnat”, potrivit subsecretarului de stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

„Continuăm să sprijinim reformele esenţiale şi măsurile anticorupţie ale guvernului ucrainean în întreaga ţară”, a declarat Nuland în cadrul unei audieri în Comisia pentru relaţii externe a Senatului american, relatează CNN.

ADVERTISING

Comentariile ei vin în contextul în care membrii republicani ai Congresului au semnalat dorinţa de a desfăşura eforturi suplimentare de supraveghere atunci când vine vorba de sprijinul SUA pentru Ucraina. Administraţia a declarat că există deja în vigoare astfel de acţiuni de supraveghere.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat a declarat că "nu are cunoştinţă să fi fost implicat vreun ajutor din partea SUA" în scandalul de corupţie din cadrul guvernului ucrainean, care a dus la demisia ministrului adjunct al Apărării de la Kiev.

ADVERTISING

Sosirea auditului american la Kiev are loc, de asemenea, în contextul în care preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că intenţionează să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, iar Pentagonul a dezvăluit săptămâna trecută un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, care include pentru prima dată vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇