Vot virtual în Partidul Democrat: Kamala Harris are delegații necesari pentru a deveni candidatul la prezidențiale

Vot virtual în Partidul Democrat: Kamala Harris are delegații necesari pentru a deveni candidatul la prezidențiale

Kamala Harris şi-a asigurat vineri voturile delegaţilor necesare pentru a obţine nominalizarea democrată la preşedinţia SUA şi pentru a deveni prima femeie de culoare desemnată în cursa prezidenţială din SUA.

Delegaţii partidului au votat virtual în această săptămână. Kamala Harris, care s-a alăturat livestream evenimentului în care a fost făcut anunţul, a declarat că va accepta oficial nominalizarea săptămâna viitoare, după încheierea perioadei de vot virtual, relatează Reuters.

Kamala Harris, actualul vicepreşedinte al SUA, a devenit principala candidată pentru nominalizarea democrată după ce preşedintele Joe Biden a cedat presiunilor din interiorul partidului şi s-a retras din cursă luna trecută. Harris a câştigat rapid sprijinul persoanelor importante din partid şi a fost singurul candidat care s-a calificat pentru scrutinul prezidenţial democrat, ceea ce a făcut ca rezultatul votului delegaţilor să nu fie în niciun moment pus la îndoială.

ADVERTISING

„Dar deja sunt fericită să ştiu că avem destui delegaţi pentru a ne asigura nominalizarea", a spus Harris, prima persoană de culoare şi de origine asiatică ce a devenit vicepreşedinte al SUA.

„Şi mai târziu în această lună, ne vom aduna la Chicago uniţi ca un singur partid, unde vom avea ocazia să sărbătorim împreună acest moment istoric", a spus ea.

Harris trebuia să treacă pragul de 2.350 de voturi din partea delegaţilor pentru a-şi asigura oficial nominalizarea, a precizat campania sa.

Liderii DNC (Comitetul Naţional Democrat) s-au angajat să desemneze un candidat la preşedinţie până la 7 august, înainte de Convenţia Naţională Democrată din 19-22 august de la Chicago.

ADVERTISING

DNC a declarat că a fost nevoie de un vot virtual pentru a se asigura că procesul de nominalizare este finalizat până la 7 august, data până la care legea din Ohio cere ca un candidat să fie nominalizat pentru a fi trecut pe buletinul de vot al statului. Ulterior, legislatorii din Ohio au amânat termenul până la 1 septembrie, dar oficialii partidului au declarat că au dorit totuşi să respecte termenul de 7 august pentru a evita orice risc juridic în stat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇