Vicele lui Flutur a fost reţinut de DNA, după ce a fost prins cu şpaga în mână, chiar în sediul CJ Suceava

Vicele lui Flutur a fost reţinut de DNA, după ce a fost prins cu şpaga în mână, chiar în sediul CJ Suceava

Vicepreşedintele CJ Suceava, Silviu-Cristinel Creţu, care a fost ieri prins în flagrant, în sediul instituţiei, când primea 40.000 de euro, a fost reţinut pentru 24 de ore.

El este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore începând cu data de 4 aprilie 2022, a inculpatului CREŢU SILVIU-CRISTINEL, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a transmis DNA.  

ADVERTISING

Va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Prins cu şpaga

Povestea începe anul trecut:

"La începutul lunii decembrie 2021, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi acceptat şi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituţie cu firma administratorului să decurgă în bune condiţii, iar plăţile să fie făcute la timp”.

ADVERTISING

Dar această primă tranşă de bani nu i-a fost destul, aşa că a cerut din nou bani şi de data asta a fost prins în flagrant delict.

„Ulterior, în perioada 16 - 29 martie 2022, suspectul Creţu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreţinere a drumurilor judeţene pentru care avea atribuţii de verificare, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfăşurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Judeţean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Creţu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”, relatează DNA.

Potrivit presei locale, omul de afaceri din acest dosar este Vasile Rîpan, cunoscut pentru business-urile din zona infrastructurii rutiere. 

ADVERTISING

Acum o lună, Autotehnorom, firma lui, a renunţat la un mare contract de reabilitare a drumului Suceava - Dolhasca.

Tot presa locală speculează că vicele Creţu ar fi acţionat la îndemnul lui Gheorghe Flutur, şeful CJ Suceava şi actualmente preşedinte interimar PNL, dar DNA nu a dat informaţii în acest sens.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇