Vești bune: Un grup de mame a strâns 300.000 de euro pentru un spital

Vești bune: Un grup de mame a strâns 300.000 de euro pentru un spital

Astăzi avem două vești bune, ambele din lumea medicală. Una, în mod deosebit, demonstrează că, atunci când există dăruire, viețile ne sunt mai bune.

Este vorba de o comunitate de mame care a scos la licitație obiecte, servicii și activități, pentru care alte mame au licitat și au plătit bani din buzunarul propriu. Astfel, ele au strâns 300.000 de euro și au renovat un întreg spital de pediatrie.

Iar aceste mame nu sunt la prima lor licitație cu scop umanitar.

Au început studiile pentru un tratament anti-COVID cu anticorpi

Compania farmaceutică americană Eli Lilly începe faza finală a unui studiu clinic pentru unul din tratamentele sale cu anticorpi pentru COVID-19.

ADVERTISING

În cadrul studiului, va fi testat un tratament numit LY-CoV555, care aparţine unei clase de tratamente cunoscută sub numele de anticorpi monoclonali, care se află printre cele mai utilizate medicamente biotehnologice.

În studiu urmează să fie înrolați 2.400 de participanţi.

Secția de pediatrie de la Moreni, renovată de mame

Mamele din grupul la primul bebe au strâns 300.000 de euro într-un maraton de șase zile de donații. Cu banii strânși, acestea au demolat și construit de la zero toate încăperile vechi ale spitalului.

ADVERTISING

”Suntem foarte, foarte fericite pentru că săptămâna aceasta am inaugurat secția de pediatrie a spitalului de la Moreni pentru care, împreună cu mamele din comunitățile online LaPrimulBebe, am strâns bani în campania umanitară intitulată #VremOm, și pe care în ultimele zece luni intense am renovat-o”, spun reprezentantele asociației La Primul Bebe pe pagina de Facebook a comunității.

Citește și:

Vești bune: Mai e puțin până la un vaccin COVID. Între timp avem idei faine de timp liber

Vești bune despre tratamentul împotriva Covid-19, dar și despre vacanțele în Bulgaria

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇