Vești bune: Mai e puțin până la un vaccin COVID. Între timp avem idei faine de timp liber

Vești bune: Mai e puțin până la un vaccin COVID. Între timp avem idei faine de timp liber

Veștile bune de astăzi ne reamintesc că există soluții la criza COVID și că în curând vor fi și la îndemâna noastră. Între timp, de putem bucura de distracție… în aer liber, la distanță de siguranță față de ceilalți.

Astăzi vă recomandăm două piese absolut spectaculoase care se vor juca weekend-ul viitor la Teatrul de Vara din Herăstrău și vă aducem o veste bună dacă v-ați propus să călătoriți în țară, anul acesta.

Johnson & Johnson a început studiile clinice pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19

Johnson & Johnson (J&J) a început joi studiile clinice de siguranţă pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19.

ADVERTISING

Asta după publicarea detaliilor privind un studiu pe maimuţe care a arătat că vaccinul său a oferit o protecţie puternică într-o singură doză, transmite Reuters.

Atunci când au fost expuse la virus, toate cele şase animale vaccinate au fost complet protejate de îmbolnăvirea plămânilor şi cinci din şase au fost protejate de infecţie, care a fost măsurată prin prezenţa virusului în nări, potrivit studiului publicat în revista Nature.

Spectacolele “All Inclusive” şi “Pe o pânză de paianjen” se joacă la Gradina de Vară Herăstrău în luna august

Pentru că publicul le-a primit cu entuziasm, spectacolele de teatru găzduite de Grădina de Vară Herăstrău continuă în luna august. Echipa “de aur” - formată din Medeea Marinescu, Marius Manole, Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu şi Diana Roman - vine pe scena în aer liber cu “All Inclusive” pe 11 august şi “Pe o pânză de paianjen” pe 12 august.

ADVERTISING

Pe lângă distribuţia cu mare priză la public, cele două spectacolele au la baza texte semnate de Alex Popa şi sunt regizate de Vlad Zamfirescu.

Via Transilvanica: încă 285 de kilometri au fost marcați în județele Mureș și Harghita

Via Transilvanica s-a îmbogățit vara aceasta cu încă 285 de kilometri marcați pe tronsonul din județele Mureș și Harghita, în completarea celor 400 km deja amenajați. Cele mai noi tronsoane, din județele Mureș și Harghita, au fost inaugurate în perioada 29-30.07.2020. Evenimentele de lansare au avut loc în localitățile Sovata (Mureș) și Dârjiu (Harghita).

ADVERTISING

Proiectul asociației Tășuleasa Social, inițiat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de peste 1.000 km. Acesta pornește de la Putna, în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile culturale, etnice, istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunitățile locale, cât și cu ecou internațional.

Citește și:

Vești bune despre tratamentul împotriva Covid-19, dar și despre vacanțele în Bulgaria

Vești bune: Vara asta nu ne plictisim. Ne distrăm în siguranță


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇