Venezuela acuză Facebook de ”totalitarism digital”, după ce i-a blocat contul lui Maduro

Venezuela acuză Facebook de ”totalitarism digital”, după ce i-a blocat contul lui Maduro

Guvernul din Venezuela a acuzat, duminică, Facebook de ”totalitarism digital”, în urma blocării paginii preşedintelui Nicolas Maduro timp de 30 de zile, pentru încălcarea politicilor privind răspândirea de dezinformări legate de Covid-19.

Facebook a explicat în weekend că a eliminat şi un video în care Maduro promova Carvativir, un remediu venezuelean despre care afirma, fără dovezi, că poate vindeca boala, transmite Reuters.

Compania a arătat că a urmat recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit cărora în prezent nu există medicamente care să vindece boala provocată de noul coronavirus.

ADVERTISING

Într-o declaraţie făcută duminică, Ministerul Informaţiei din Venezuela a afirmat că Facebook urmăreşte ”conţinut orientat spre combaterea pandemiei” şi a descris Carvativir drept un medicament retroviral ”creat şi produs naţional”.

”Asistăm la un totalitarism digital exercitat de companii supranaţionale care doresc să îşi impună legea ţărilor lumii”, a spus ministerul.

Medicii venezueleni au avertizat că efectul Carvativir asupra coronavirusului nu a fost stabilit. Tratamentul este derivat din cimbru, o plantă care a fost folosită de secole în medicina tradiţională.

ADVERTISING

Maduro, care este etichetat drept dictator de către Washington şi de multe alte naţiuni occidentale, a afirmat duminică, într-un tweet, că va transmite briefingul său zilnic referitor la coronavirus pe contul de Facebook al soţiei sale, prima doamnă Cilia Flores.

Ţara sud-americană a raportat 155.663 de cazuri de nou coronavirus şi 1.555 de decese. Aceste cifre sunt sub nivelurile multor ţări din regiune, iar opoziţia politică spune că numărul real de cazuri este probabil mult mai mare, din cauza lipsei testelor.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇