Vanghelie a fost reţinut de DNA. Oana Mizil susţine că Piedone a făcut sesizarea la DNA şi că au tot primit mesaje că soţul ei va fi arestat

Vanghelie a fost reţinut de DNA. Oana Mizil susţine că Piedone a făcut sesizarea la DNA şi că au tot primit mesaje că soţul ei va fi arestat

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost reţinut de DNA, după 8 ore de audieri.

DNA informază că au mai fost reţinute şi alte 12 persoane.

Vanghelie este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, fiind estimat un prejudiciu de peste 256 milioane de lei prin achiziţii supraevaluate făcute de SC Economat Sector 5, societate la care unic asociat este Consiliul local.

Soţia lui Vanghelie, Oana Mizil, spune că amândoi au primit, în ultimele două săptămâni, mesaje conform cărora el urma să fie arestat curând.

ADVERTISING

Fostul primar al Sectorului 5 a fost dus joi la DNA, pentru audieri, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii în cursul dimineţii.

Oana Mizil a declarat, la Antena3, că ea şi fetiţa lor au stat încuiate într-o cameră timp de patru ore, cât procurorii au făcut percheziţie în locuinţă.

Ea a susţinut că de două săptămâni şi fostul edil şi ea au primit mesaje, de pe "cartele telefonice", prin care erau anunţaţi că el va fi arestat.

"Marian urma să iasă într-o serie de emisiuni televizate să dezvăluie informaţii cutremurătoare despre cei care încă conduc statul paralel în România", a declarat Oana Mizil, citată de News.ro.

ADVERTISING

Oana Mizil mai susţine că ar avea informaţii conform cărora dosarul în care este cercetat fostul primar ar fi pornit în urma unor sesizări făcute de succesorul acestuia, Cristian Popescu Piedone.

Acuzaţiile DNA

Vanghelie este urmărit penal într-un dosar DNA care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei în legătură cu achiziţii nelegale, supraevaluate efectuate de SC Economat Sector 5 (societate la care unic asociat este Consiliul local).

Astfel, DNA a început urmărirea penală faţă de Marian-Daniel Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale), constituire a unui grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

ADVERTISING

În comunicatul DNA se precizează că faptele au fost comise în perioada 2018-2020. Detalii aici

Lista completă a suspecților și acuzațiile procurorilor DNA.

Marian Vanghelie a fost ridicat de acasă de oamenii legii și adus joi la sediul DNA pentru audieri, care au durat mai multe ore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇