Valer Dorneanu a plecat de la șefia CCR cu citate din Arghezi

Valer Dorneanu a plecat de la șefia CCR cu citate din Arghezi

Valer Dorneanu şi-a încheiat mandatul de judecător al Curţii Constituţionale, ocazie cu care a mulțumit presei pentru modul obiectiv în care a prezentat activitatea instituției.

”Mandatul meu ca judecător constituţional s-a încheiat. Doresc, cu această ocazie, să vă mulţumesc pentru respectul şi pentru buna noastră colaborare, care m-au onorat şi bucurat în cei 6 ani, ca preşedinte al Curţii.

Cu sinceritate, îmi exprim aprecierea pentru semnificativa contribuţie în prezentarea cu obiectivitate a activităţii Curţii Constituţionale, în comuna misiune de a informa corect şi cu celeritate societatea.

ADVERTISING

'Presa este un plămân prin care respiră o naţiune', minunate cuvinte ce aparţin marelui Arghezi, care redau cu fidelitate rolul şi importanţa jurnalismului autentic”, a transmis Valer Dorneanu, citat de News.ro.

Conform Constituţiei, cei nouă judecători ai CCR sunt numiţi astfel: trei de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României.

S-a încheiat acum mandatul lui Valer Dorneanu, numit de Camera Deputaţilor, dar şi mandatele Monei Pivniceru şi Daniel Morar, trimişi acolo de Senat şi de preşedinte (în mandatul lui Traian Băsescu).

ADVERTISING

În locul lor au fost numiți Mihaela Ciochină din partea șefului statului, Bogdan Licu din partea Camerei Deputaților, la propunerea PSD, iar Iulia Scântei este alegerea Senatului la propunerea PNL.

Mihaela Ciochină și Bogdan Licu au fost eliberați vineri din funcțiile deținute pentru a-și putea prelua mandatele de judecător Curtea Constituțională.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇