Iohannis le-a eliberat calea spre CCR lui Licu și Ciochină. Și-a luat consilier nou pe justiție, de la Casa de Sănătate

Iohannis le-a eliberat calea spre CCR lui Licu și Ciochină. Și-a luat consilier nou pe justiție, de la Casa de Sănătate

Mihaela Ciochină și Bogdan Licu au fost eliberați din funcțiile deținute pentru a-și putea prelua mandatele de judecător Curtea Constituțională.

Astfel, șeful statului a semnat vineri decretul prin care a eliberat-o pe Mihaela Ciochină din funcţia de consilier prezidenţial la Departamentul Constituțional Legislativ, se arată într-un comunicat al Președinției.

În locul său a fost numită Anişoara Ancu, care anterior a deținut funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, din partea Administraţiei Prezidenţiale.

ADVERTISING

De asemenea, Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de procuror, prin pensionare, a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.

Așadar, după preluarea mandatului de judecător la CCR, Bogdan Licu va cumula pensia cu salariul.

Mihaela Ciochină a fost numită judecător CCR din partea șefului statului, Bogdan Licu din partea Camerei Deputaților, la propunerea PSD, iar Iulia Scântei este alegerea Senatului la propunerea PNL.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mandatele loc la Curtea Constituțională sunt de 9 ani.

Conform Constituţiei, cei nouă judecători ai CCR sunt numiţi astfel: trei de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României.

În această vară se încheie mandatul lui Valer Dorneanu, numit de Camera Deputaţilor, dar şi mandatele Monei Pivniceru şi Daniel Morar, trimişi acolo de Senat şi de preşedinte (în mandatul lui Traian Băsescu).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇