Momentul în care un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni. Mai mulţi turişti au fost uciși, printre cei dispăruți ar fi și români (Video)

Momentul în care un ghețar s-a prăbușit în Alpii italieni. Mai mulţi turişti au fost uciși, printre cei dispăruți ar fi și români (Video)

Părți ale unui ghețar s-au prăbușit, duminică, în Alpii italieni, pe fondul unor temperaturi record, au anunțat autoritățile locale.

Cel puţin şase persoane au murit, a anunţat preşedintele provinciei Trentino, Maurizio Fugatti. De asemenea, alte cel puţin 14 au fost rănite în avalanşa de gheaţă care a surprins turiştii pe munte.

Potrivit informațiilor transmise luni, pe surse de cotidianul La Stampa, 20 de persoane sunt date dispărute, iar printre acestea s-ar afla și români. S-a dovedit însă ulterior că a fost alarmă falsă.

ADVERTISING

Operațiunile de salvare, extrem de periculoase

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoane prinse sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

În timp ce elicopterele îşi continuă căutările, echipele de salvare de la sol au fost chemate înapoi la bază duminică seara, din cauza temerilor că alte bucăţi din gheţar s-ar putea prăbuşi.

Avalanșa a avut loc pe Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor italieni, între regiunile Trento și Veneto.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Un val de căldură a făcut ca temperaturile de pe Marmolada să atingă sâmbătă 10 grade Celsius, a declarat Zaia. Tot în Italia, din cauza caniculei şi secetei, oamenii din Verona şi Pisa nu mai au voie să-și spele mașinile sau să ude gazonul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇