Oamenii din Verona şi Pisa nu mai au voie să-și spele mașinile sau să ude gazonul

Oamenii din Verona şi Pisa nu mai au voie să-și spele mașinile sau să ude gazonul

Seceta din Italia e cea mai gravă din ultimele decenii, iar oraşele Verona şi Pisa vor restricţiona consumul de apă curentă. Decizia a fost anunţată cu puţin timp înaintea unui set de măsuri federale, ce ar putea fi adoptate începând de luni.

În Verona (foto), un oraş din nordul Italiei, apa de la robinet poate fi utilizată doar „în scopuri domestice şi pentru curăţenia şi igiena personală”, au anunţat autorităţile locale, citate de DPA.

Între orele 6:00 şi 21:00, rezidenţii nu au voie să îşi ude grădinile, parcelele de teren şi terenurile de sport, să îşi spele maşinile sau să îşi umple piscinele. În afara orelor menţionate, localnicii au fost rugaţi să se abţină voluntar de la folosirea apei de la robinet pentru aceste scopuri.

Măsurile vor rămâne în vigoare până pe 31 august şi prevăd amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele care încalcă aceste dispoziţii.

În oraşul Pisa din regiunea Toscana, reglementări similare vor intra în vigoare începând din 11 iulie, urmând să restricţioneze folosirea apei potabile pentru activităţi gospodăreşti.

Italia se confruntă de ceva vreme cu temperaturi de vară deosebit de ridicate şi cu precipitaţii foarte reduse.

Fluviul Po - cel mai lung din această ţară - a secat în anumite zone şi înregistrează cele mai scăzute niveluri ale sale din ultimii 70 de ani.

Comunităţile locale, mai ales cele din nordul Italiei, raţionalizează deja apa potabilă de câteva săptămâni, în timp ce oraşe precum Milano au oprit funcţionarea fântânilor de mari dimensiuni.

Mai multe regiuni italiene au cerut autorităţilor de la Roma să declare stare de urgenţă, pentru a permite acordarea unor ajutoare financiare suplimentare şi implementarea unor măsuri de apărare civilă.

Prim-ministrul Mario Draghi a anunţat că anumite reglementări ar putea fi anunţate chiar luni, când Guvernul va analiza un plan de urgenţă, ce vizează regiunile care au fost cel mai grav afectate de secetă.

Şi pe noi ne așteaptă caniculă și furtuni – meteorologii au emis coduri galbene și portocalii pentru perioada următoare (Hartă)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇