Japonia înregistrează cea mai ridicată temperatură din ultimii 150 de ani

Japonia înregistrează cea mai ridicată temperatură din ultimii 150 de ani

Japonia a înregistrat cea mai ridicată temperatură în luna iunie din ultimii 150 de ani, respectiv 40,2 grade Celsius, pe fondul unui val de căldură persistent.

Valul de căldură a atras avertismente din partea oficialilor cu privire la o potenţială penurie de energie, relatează BBC.

De asemenea, autorităţile au făcut apel la cetăţeni să economisească energia în cazul în care este posibil.

Cu toate acestea, Guvernul sfătuieşte oamenii să folosească aerul condiţionat pentru a evita insolaţia, deoarece tot mai multe persoane au nevoie de spitalizare odată ce temperaturile cresc.

ADVERTISING

Meteorologii avertizează că valul de căldură va continua, probabil, în zilele următoare.

Valurile de căldură au devenit tot mai frecvente, mai intense şi sunt mai persistente din cauza schimbărilor climatice induse de om. Terra s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 grade Celsius de la începutul erei industriale şi temperaturile vor continua să crească, dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

Tokyo a înregistrat temperaturi de peste 35 de grade Celsius, miercuri, pentru a cincea zi consecutiv, marcând, astfel, cea mai toridă perioadă a lunii iunie de la începutul înregistrărilor meterologice în 1875.

ADVERTISING

Între timp, oraşul Isesaki, în nord-vestul capitalei, a înregistrat un record de 40,2 C - cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în iunie pentru Japonia.

Un utilizator al reţelelor sociale a scris că vremea este ”atât de fierbinte încât alarma de incendiu de la locul nostru de muncă s-a scurtcircuitat".

Iunie este de obicei considerată a fi o lună ploioasă în Japonia, dar Agenţia de Meteorologie (JMA) a anunţat, luni, că sezonul ploios s-a încheiat în Tokyo şi în zonele învecinate.

Anunţul - care a venit cu 22 de zile mai devreme decât în mod normal - marchează cel mai rapid sfârşit al sezonului ploios din 1951.

ADVERTISING

Cazurile de insolaţie s-au înmulţit, iar 76 de persoane au fost transportate la spital, potrivit serviciilor de urgenţă.

Marţi, oficialii locali au lansat solicitări ca oamenii să-şi reducă consumul de energie pe fondul avertismentelor privind o penurie de electricitate. În schimb, autorităţile au îndemnat să procedeze astfel doar în moderaţie, cu scopul de a reduce riscul insolaţiei, în special în rândul vârstnicilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇