Peste 100 de milioane de americani au fost avertizați să stea în casă din cauza căldurii

Peste 100 de milioane de americani au fost avertizați să stea în casă din cauza căldurii

Peste 100 de milioane de americani au fost avertizați să stea în casă din cauza căldurii și umidității.

Valul de căldură, care a stabilit mai multe recorduri de temperatură ridicată în vest, sud-vest și până în Denver în timpul weekend-ului, s-a mutat luni spre est în unele părți ale coastei Golfului și în Midwest și se va extinde spre Marile Lacuri și spre est până în Carolina, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie.

St Louis, Memphis, Minneapolis și Tulsa se numără printre orașele aflate sub avertismente de căldură excesivă, cu temperaturi prognozate să ajungă la aproximativ 38 de grade C, însoțite de o umiditate ridicată care ar putea face să se resimtă 43 de grade C.

ADVERTISING

În Jackson, Mississippi, locuitorii au înfruntat luni temperaturi care au atins 35 de grade.

Multe municipalități au anunțat planuri de a deschide centre răcorite, inclusiv în Chicago. În comitatul Mecklenburg din Carolina de Nord guvernul local a deschis stații de răcire, iar sistemul de transport în comun din zonă oferea curse gratuite către unele dintre locații.

Iar în Carolina de Sud, lucrătorii electorali se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi una dintre cele mai fierbinți zile de alegeri primare de marți, cu temperaturi maxime prognozate să atingă 30 de grade Celsius, iar umiditatea să se apropie de 40 de grade Celsius.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Managerii de secții de votare încearcă să găsească modalități de a proteja persoanele care trebuie să stea afară pentru a vota.

În Minneapolis, 14 școli care nu au aer condiționat vor trece la învățământul la distanță. Școlile urmau să se încheie pe 10 iunie, dar o grevă a profesorilor de trei săptămâni din aprilie a împins ultima zi până pe 24 iunie, pentru a recupera timpul pierdut în clasă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇