Tragedia din Alpii italieni: Alarmă falsă în cazul celor trei români ce fuseseră dați dispăruți

Tragedia din Alpii italieni: Alarmă falsă în cazul celor trei români ce fuseseră dați dispăruți

Ministerul de Externe de la București a anunțat că nu există la acest moment nicio informație confirmată de autoritățile italiene, cum că ar fi și cetățeni români printre turiștii decedați sau dați dispăruți în Alpii italieni.

Cotidianul italian La Stampa a scris luni că printre cei 20 de turiști dați dispăruți s-ar afla și trei români, iar Corriere del Veneto a transmis, tot pe surse, că autoritățile din Trentino ar fi fost contactate de consulul României, care le-ar fi semnalat că printre cei dispăruți s-ar afla doi cetățeni români.

ADVERTISING

Inițial, MAE a anunțat că nu are nicio informațiile în legătură cu aceste lucruri de la autoritățile italiene și că Departamentul Consular a primit o singură solicitare de sprijin de la o familie de români, însă nu a dat detalii despre ce este vorba.

Câteva ore mai târziu, oficialii de la București au precizat că acea familie anunțase de fapt posibilitatea ca trei români să fie printre cei dispăruți, dar că în cele din urmă a fost vorba de o alarmă falsă.

„Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariția a 3 cetățeni români a informat MAE, în urmă cu puțin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declarați dispăruți, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Turiștii români ar fi fost cazați în această perioadă într-o locație fără acces la mijloace de comunicație (rețea de telefonie mobilă și conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariția altor cetățeni români”, a transmis MAE într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Avalanșa a avut loc duminică pe muntele Marmolada, care are 3.300 de metri și este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni care se întinde între regiunile Trento și Veneto. Cel puţin şase persoane au murit iar 14 au fost rănite și duse la spital și ale 20 sunt date dispărute.

ADVERTISING

Operațiunile de căutare și salvare au fost reluate luni, după ce au fost suspendate din cauza vremii nefavorabile. La scurt timp s-a pornit însă o altă furtună, așa că operațiunile sunt mult îngreunate și se desfășoară în condiții foarte periculoase pentru salvatori.

Numere de urgență pentru românii din Italia

Dacă aveți nevoie de asistență în Italia, iată unde puteți suna:

  • Consulatul General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350
  • Numărul de telefon de urgență al Consulatului General al României la Trieste: +39 340 8821688
  • Consulatul General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018
  • Numărul de telefon de urgență al Consulatului General al României la Milano: +39 366 108 1444

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇