USR PLUS susține desfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România: E una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD

USR PLUS susține desfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România: E una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD

Alianţa USR PLUS susține desfiinţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, despre care afirmă că este una dintre fabricile de sinecuri de lux ale PSD.

”Senatorii USR PLUS, vot pentru desfiinţarea pseudo-Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, una din fabricile de sinecuri de lux ale PSD!

Senatorii USR PLUS au votat pentru raportul de respingere a propunerii legislative de modificare şi completare a Legii nr.31/2007 privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (L565/2019).

ADVERTISING

Legea ar fi permis finanţarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România exclusiv din subvenţii de la bugetul de stat, eliminând complet finanţarea din venituri proprii”, a transmis, miercuri, alianţa USR PLUS.

ADVERTISING

Senatorul Irineu Darău a precizat că ”această lege voia să transforme AOSR într-o entitate care nu ar fi dat socoteală nimănui, cu statut adoptat exclusiv de către propria Adunare Generală, dar finanţată în totalitate de la bugetul de stat”.

Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi Teodor Meleşcanu sunt membri de bază

”Academia Oamenilor de Ştiinţă din România este irelevantă în clasamentele internaţionale, iar aproape întreg bugetul este consumat pentru plata indemnizaţiilor şi salariilor.

Contribuţia AOSR la cercetarea ştiinţifică din România pur şi simplu nu există, dar printre membrii ei de bază se numără Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi Teodor Meleşcanu. Performanţa şi calitatea trebuie să preceadă finanţarea - şi nu invers!”, a declarant senatorul USR PLSU.

ADVERTISING

Alianţa transmite că, până la intervenţia USR PLUS de oprire a finanţării din bani publici, 85% din bugetul AOSR fusese destinat indemnizaţiilor membrilor (60%) şi salariilor personalului (25%).

În 2019, doar 238.000 lei din bugetul iniţial de 10,65 milioane lei au fost destinaţi activităţilor propriu-zise, iar în perioada 2017-2019 cheltuielile AOSR crescuseră cu 49%.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇