Unul din 20 de britanici are acum Covid

Unul din 20 de britanici are acum Covid

Marea Britanie se confruntă cu un val uriaș de Covid. Datele oficiale arată că la acest moment 3,5 milioane de cetățeni trec acum prin boală.

Asta înseamnă că unul din 20 de britanici are Covid, arată BBC. Această creștere a numărului de cazuri este cauzată de subvariantele mai virale ale Omicron, BA.4 și BA.5.

A crescut, de asemenea, și numărul internărilor, însă în niciun caz la nivelul alarmant de dinainte de Omicron. Rata actuală de spitalizare e în săptămâna care s-a încheiat la 10 iulie a fost de 17,9 la 100.000 de locuitori.

ADVERTISING

Datele au fost obținute pentru că Marea Britanie desfășoară un program masiv de testare, pentru a determina care este răspândirea virusului în țară.

Cifrele sunt în creștere în întregul Regat:

  • În Anglia, unul din 19 cetățeni are Covid, față de unul din 25, săptămâna trecută
  • În Wales, unul din 17 cetățeni are Covid, față de unul din 20, săptămâna trecută
  • În Irlanda de Nord, unul din 17 cetățeni are Covid, față de unul din 19, săptămâna trecută
  • În Scoția, unul din 16 cetățeni are Covid, față de unul din 17, săptămâna trecută
ADVERTISING

Autoritățile spun că situația se apropie cu pași rapizi de cea din martie, când era vârful valului de Omicron BA.2. Oficialii spun că vaccinurile în continuare protejează pacienții să dezvolte forme severe ale bolii, așa că fac apel la cei care nu s-au vaccinat să o facă urgent, iar cei care au făcut-o să își facă dozele booster.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇