Reguli noi pentru turiștii care se îmbolnăvesc de Covid în Grecia

Reguli noi pentru turiștii care se îmbolnăvesc de Covid în Grecia

Autoritățile din Grecia au stabilit reguli noi pentru turiștii care se îmbolnăvesc de Covid. Astfel, turiștilor care au Covid li se recomandă să se autoizoleze, dar nu mai sunt obligați să intre în carantină.

De asemenea, dacă vor să iasă, deși sunt infectați cu Covid, turiștii pot să călătorească cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport, însă sunt obligați să poarte o mască cu protecție ridicată (FFP2 sau KN95), informează portalul turistic GTP.

Dacă rezultatul testului este pozitiv, turiștii pot rămâne în unitatea de cazare rezervată. Noul protocol adoptat de autorități prevede că în situația unui caz pozitiv într-o unitate de cazare, va fi informată persoana desemnată să se ocupe de gestionarea Covid și turistului îi este recomandat să se autoizoleze în camera sa.

ADVERTISING

De asemenea, va fi anunțat medicul unității sau al localității, pentru a face o evaluare a pacientului. Responsabilul cu gestionarea Covid va anunța și organismul de sănătate publică. În cazul în care turistul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța la cea mai apropiată unitate sanitară.

Regulile sunt diferite pentru cetățenii greci, care trebuie să rămână cinci zile în autoizolare, după ce testul a ieșit pozitiv Covid.  

Grecia a ridicat la începutul lunii mai toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară, însă și aici cazurile de îmbolnăviri de Covid au crescut semnificativ în ultimele săptămâni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇