Atenționare de călătorie în Grecia: Se anunță fenomene meteo extreme

Atenționare de călătorie în Grecia: Se anunță fenomene meteo extreme

Fenomene meteo extreme sunt așteptate în Grecia, până la data de 10 iulie, avertizează Serviciul Naţional de Meteorologie local. Sunt vizate în special regiunile din centrul şi nordul țării, informează MAE, care a emis o atenționare de călătorie pentru turiștii români care merg sau se află în Grecia.

Meteorologii se așteaptă să fie precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4 – 6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei. Fenomenele meteo extreme se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee.

Sâmbătă, fenomenele meteo extreme vor cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale.

ADVERTISING

MAE informează cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, care preiau apeluri în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇