Cum să alegi hotelul potrivit pentru un sejur de vis în Grecia. 5 criterii esențiale

Cum să alegi hotelul potrivit pentru un sejur de vis în Grecia. 5 criterii esențiale

Te gândești la o vilă luxuriantă în caldera din Santorini, un hotel impozant așezat în Piața istorică Syntagma a Atenei sau la o cameră simplă în zona insulară, într-o clădire văruită în alb și împodobită cu flori? Indiferent de ceea ce îți imaginezi cu privire la acomodarea într-un sejur, șanse sunt să găsești o asemenea cazare în Grecia. 

Alegerea unei cazări în Grecia însă, se poate dovedi a fi una dificilă, mai ales având în vedere faptul că această țară este extrem de ofertantă în ceea ce privește unitățile de cazare. De la hoteluri și până la apartamente, case de oaspeți, cabane, pensiuni, demipensiuni, moteluri, hosteluri sau vile turistice, toate oferă servicii de calitate și prețuri accesibile, motiv pentru care vacanțele în Grecia sunt atât de renumite. 

ADVERTISING

Și pentru că ne dorim să ai parte de un sejur de vis pe teritoriile elene, am alcătuit în rândurile de mai jos o listă cu criterii esențiale de care să ții cont pentru alegerea hotelului potrivit în Grecia. Descoperă-le și tu! 

  1. Numărul de persoane care călătoresc 

Un criteriu important după care te poți ghida în alegerea hotelului potrivit, presupunând că deja ai în minte orașul sau insula din Grecia în care să-ți petreci sejurul este numărul de persoane care călătoresc. Dacă îți petreci sejurul în Grecia alături de partener, atunci cu siguranță o cameră de hotel se potrivește perfect nevoilor voastre. În situația în care călătorești în familie, ideea unui resort în zona insulară a Greciei este una excelentă pentru tine. 

ADVERTISING
  1. Bugetul

Bugetul este un alt criteriu esențial ce poate influența categoric alegerea hotelului pentru un sejur de vis în Grecia. În timp ce hotelurile de 1, 2 sau 3 stele pot fi o bună variantă de a economisi bani, acestea sunt de regulă căutate și rezervate de turiști aflați într-o scurtă vacanță și care nu vor locui mai mult de 1-2 nopți în acel loc. Dacă dorești, în schimb, să petreci mai mult de 3 zile în Grecia, este preferabil să te orientezi spre hoteluri de la 3 stele în sus, acestea fiind mult mai ofertante în facilități și confort. Mai mult decât atât, diferențele de preț față de hotelurile de 1 sau 2 stele sunt destul de mici, în timp ce serviciile sunt mai multe și calitative. De asemenea, poți opta și pentru pensiuni sau demipensiuni, recunoscute pentru tarifele mai mici în comparație cu hotelurile. 

ADVERTISING
  1. Servicii și facilități 

Am menționat anterior serviciile și facilitățile oferite de unitățile de cazare din Grecia. Dacă dorești să călătorești în familie, alături de copii, ideal ar fi să alegi hoteluri de cel puțin 3 stele, pentru că majoritatea acestor unități de cazare oferă mese incluse în preț, eliminând grija hranei pentru cei mici. Există numeroase hoteluri de 5 stele în Grecia, la prețuri avantajoase, care pe lângă mesele asigurate, oferă și toate dotările necesare unui sejur de calitate. De la restaurante, piscine în fața hotelului și bar deschis în permanență, până la săli de cinema, săli de fitness, spații de joacă pentru copii și activități organizate pentru turiști, aceste unități de cazare pot ajuta la crearea unui sejur incredibil în Grecia. 

LOGO-Emblem-1
  1. Planurile de călătorie 

Alegerea hotelului potrivit pentru un sejur de neuitat pe tărâmurile elene va depinde, desigur și de planurile de călătorie. Atunci când scopul principal al vacanței este relaxarea și dorești să alegi o singură locație, un hotel sau un resort de cel puțin 4 stele ar fi indicat. Spunem asta pentru că o vacanță de relaxare presupune petrecerea unui timp mai mare în interiorul hotelului, acesta devenind baza experienței tale în Grecia. În schimb, dacă dorești să pornești în fiecare zi în explorarea insulelor grecești, un hotel de trei stele este mai mult decât suficient pentru sejurul tău. Este inutil să plătești pentru niște servicii de care nu vei avea timp să beneficiezi, pentru că-ți vei petrece sejurul în afara locului de cazare. 

  1. Priveliștea

Este drept că în Grecia este greu să nu găsești hoteluri cu priveliști minunate, însă cu siguranță unele dintre unitățile de cazare oferă panorame mult mai spectaculoase decât altele. Dacă vei petrece timp îndelungat la hotel pe parcursul sejurului tău, ideal ar fi să optezi pentru un hotel cu un view impresionant, care să-ți taie răsuflarea. Doar am văzut cu toții imagini cu apusurile privite din hotelurile insulei Santorini! 

Sperăm ca la finalul acestui articol, alegerea hotelului potrivit în Grecia să nu mai pară o misiune atât de grea. Ține cont de buget, de nevoile persoanelor cu care călătorești, de servicii, de planurile tale de călătorie și de priveliștea oferită de hotel, și cu siguranță vei găsi cazarea ideală pentru un sejur de vis în orașele sau insulele grecești!