Ungaria nu mai primește refugiați din Ucraina fără pașaport biometric sau viză UPDATE Decizia a fost anulată, la cererea României

Ungaria nu mai primește refugiați din Ucraina fără pașaport biometric sau viză UPDATE Decizia a fost anulată, la cererea României

Autorităţile din Ungaria au informat că, de miercuri după-amiază, la frontiera română-ungară, intrarea în această ţară este permisă doar cetăţenilor statelor terţe (inclusiv din Ucraina) care îndeplinesc condiţiile de intrare în Spaţiul Schengen (pașaport biometric sau viză), anunță Poliția de Frontieră.

Până acum erau acceptate orice fel de documente prin care se poate stabili identitatea.

UPDATE - La solicitatea autorităților române, decizia a fost anulată.

Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria.

Bogdan Aurescu
ADVERTISING

Conform sursei citate, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

"Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului. Precizăm că Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ", a arătat Poliţia de Frontieră.

ADVERTISING

Ungurii se tem că refugiații fără acte în regulă vor rămâne blocați la ei în țară, pentru că nici mai departe, în Austria, de exemplu, nu pot intra fără pașaport biometric.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇