Airbnb oferă cazare gratuită în România pentru refugiaţii ucraineni

Airbnb oferă cazare gratuită în România pentru refugiaţii ucraineni

Airbnb va oferi refugiaţilor din Ucraina până la 100.000 de locuri de cazare în România şi alte ţări europene, în urma unor parteneriate realizate cu aceste ţări.

Compania americană anunţă ca a trimis scrisori către autorităţile din Polonia, România, Ungaria şi Germania (urmând să facă acelaşi lucru şi în cazul altor ţări europene), cu care vrea să coopereze în scopul găzduirii refugiaţilor.

Proiectul se derulează prin intermediul Airbnb.org, care discută cu guvernele şi alte organizaţii din ţările menţionate. Planurile includ şi găzduire pe termen lung.

ADVERTISING

Costurile vor fi acoperite de Airbnb, gazde şi donatorii de pe Airbnb.org.

Airbnb vrea să ajungă în jurul a 100.000 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina. Luni, ONU anunţa că peste 670.000 de refugiaţi au intrat în România, Republica Moldova, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Separat, compania americană a oferit găzduire şi pentru 21.300 de refugiaţi afgani şi urmează să vină cu alte câteva zeci de mii de la locuri pentru refugiaţi din Afganistan, Africa, Orientul Mijlociu, America Centrală şi de Sud şi alte regiuni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇