Un urs a fost văzut într-o comună de lângă Ploiești: Nu vă fotografiați cu el, nu îl hrăniți!

Un urs a fost văzut într-o comună de lângă Ploiești: Nu vă fotografiați cu el, nu îl hrăniți!

Autorităţile din comuna prahoveană Păuleşti, situată la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti, într-o zonă de şes, anunţă că un urs a fost văzut, miercuri, în localitate.

Primăria recomandă oamenilor să nu se apropie de animal şi să sune imediat la 112.

”A fost identificată prezenţa unui urs în satul Păuleşti, pe strada Colinei, respectiv Măgurei! Dacă îl vedeţi, vă rugăm să păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi! Sunaţi de îndată la Numărul de Urgenţă 112!”, este mesajul postat miercuri de Primăria comunei Păuleşti pe pagina de Facebook a instituţiei.

ADVERTISING

Comuna Păuleşti este situată la câţiva kilometri de Ploieşti, într-o zonă de şes, cu ieşire la drumul naţional 1 şi este parţial înconjurată de o pădure.

Nu este prima dată când în localitate îşi fac apariţia urşii. De altfel, exemplare de urs au fost văzute anul trecut şi anul acesta şi în municipiul Ploieşti, amplasat la 60 de kilometri de capitală.

Anul trecut un urs a fost capturat în incinta unei rafinării, după zile întregi de căutări, şi relocat într-o zonă împădurită.

Marți, o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, din Bucegi, în apropiere de Valea Spumoasă. Salvatorii care au plecat în ajutorul ei au găsit-o moartă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇