Un urs care a atacat animalele de la Zoo Târgu Mureș a fost împușcat

Un urs care a atacat animalele de la Zoo Târgu Mureș a fost împușcat

Un urs care a atacat animalele de la Grădina Zoologică Târgu Mureş în ultimele nopţi a fost împuşcat, într-o operaţiune a jandarmilor. Animalul a omorât trei căprioare şi un emu.

Reprezentanţii Primăriei Târgu Mureş au anunţat că, de câteva nopţi, un urs se plimba pe teritoriul Grădinii Zoologice şi a atacat animalele.

”Ursul a fost împuşcat! Echipa de Intervenţie pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reuşit, după o operaţiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice.

ADVERTISING

În ultimele trei nopţi, acest exemplar - o femelă tânără de 150 kg – a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare şi un emu. Intervenţia echipei s-a desfăşurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare”, au transmis reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit acestora, au fost luate toate măsurile necesare pentru a se asigura, în permanenţă, siguranţa animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice, precum şi a populaţiei.

”Specialiştii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, a mai transmis instituţia citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇