Autoritățile fac analize pentru a stabili dacă ursul care ucis o turistă pe Jepii Mici din Bucegi era turbat

Autoritățile fac analize pentru a stabili dacă ursul care ucis o turistă pe Jepii Mici din Bucegi era turbat

Autorităţile din judeţul Prahova vor realiza, cel mai probabil miercuri, analize pentru a stabili dacă ursul care a ucis o o turistă pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi era turbat.

„Aşteptăm să aducă animalul. Vom face examen anatomo-patologic şi în vederea depistării virusului rabic”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, George Stratulat.

Potrivit acestuia, probele biologice pentru depistarea virusului rabiei vor fi analizate întâi la Ploieşti, fiind trimise şi la Bucureşti probe pentru confirmarea sau infirmarea rezultatului.

ADVERTISING

Între timp, a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili legalitatea intervenţiei de extragere prin împuşcare a animalului, operaţiune care s-a făcut în regim de urgenţă, marţi seară, de către o echipă de intervenţie constituită conform OUG 81/2021.

„Unitatea de parchet urmează să se pronunţe şi sub aspectul legalităţii împuşcării exemplarului de urs. Din verificările efectuate până la acest moment, s-a conturat o stare de necesitate ce a impus extragerea exemplarului de urs prin împuşcare, pentru prevenirea unor alte evenimente negative”, informează, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

ADVERTISING

Încă de marţi, atât jandarmii montani cât şi salvamontiştii care au intervenit în zona în care a fost atacată şi sfâşiată tânăra de 19 ani, au afirmat că ursul, care nu a părăsit zona, a încercat în repetate rânduri să îi atace pe salvatorii care acţionau pentru recuperarea trupului neînsufleţit al victimei.

Amintim că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, din Bucegi, în apropiere de Valea Spumoasă. Salvatorii care au plecat în ajutorul ei au găsit-o moartă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇