Un turist britanic de 21 de ani a fost ucis de o elice de elicopter în Grecia

Un turist britanic de 21 de ani a fost ucis de o elice de elicopter în Grecia
Foto: Facebook Superior Air

Trei persoane au fost arestate după ce un tânăr britanic în vârstă de 21 de ani a fost ucis de o pală a elicei care se învârtea când a debarcat la Atena dintr-un elicopter închiriat de familia sa din Mykonos, relatează The Guardian.

Autorităţile elene au declarat că pilotul aeronavei şi doi ingineri de la sol au fost reţinuţi în urma incidentului.

”Ancheta noastră s-a concentrat pe o posibilă neglijenţă. Din spusele martorilor, au apărut întrebări esenţiale cu privire la motivul pentru care elicele nu erau oprite atunci când pasagerilor li s-a permis debarcarea luni”, a declarat o sursă din poliţie.

ADVERTISING

Victima, identificată ca Jack Fenton, a fost ucisă pe loc. Tânărul urma să se întoarcă în Marea Britanie cu un avion privat, după ce şi-a petrecut vacanţa cu părinţii săi în insula Mykonos.

Presa greacă a relatat că studentul din Oxford Brookes a fost lovit de rotorul din spate al elicopterului în timp ce încerca să facă un selfie la câteva secunde după ce a aterizat pe un heliport de lângă Spata.

Părinţii lui Fenton, care zburau în spate cu un al doilea elicopter, nu erau la curent cu tragedia. Pilotul lor a fost alertat şi au fost deviaţi către aeroportul internaţional din Atena.

ADVERTISING

Rezultatele unei anchete oficiale a poliţiei sunt aşteptate să fie transmise procurorului public.

”Am intervievat martori, inclusiv pe cei trei prieteni care călătoreau cu el. Ancheta va fi apoi trimisă procurorului care va prelua cazul”, a precizat un ofiţer.

Pilotul ar putea fi acuzat de ucidere din culpă, potrivit presei locale.

Transferul Mykonos-Atena a devenit o rută populară pentru Superior Air, compania de aviaţie care a operat elicopterul de lux.

Superior Air a anunţat că au fost respectate protocoalele de siguranţă atunci când elicopterul a aterizat la Atena. Cotidianul grec Protothema a menţionat că personalul de aterizare a ghidat pasagerii din avion, dar Fenton, primul care a debarcat s-a întors în mod neaşteptat şi s-a îndreptat către elicopter, iar motoarele erau încă pornite.

ADVERTISING

Insula Mykonos, care a atras celebrităţi precum Elon Musk în această vară, a devenit un magnet pentru persoanele extrem de bogate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇