Hotelurile de lux unde sunt trimiși pe bani publici angajații Agenției pentru Egalitate de Șanse, la munte și la mare, în plin sezon turistic

Hotelurile de lux unde sunt trimiși pe bani publici angajații Agenției pentru Egalitate de Șanse, la munte și la mare, în plin sezon turistic

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) își trimite angajații la cursuri la Mamaia, la Brașov și la Băile Felix, unde vor fi cazați la hoteluri de 4 stele.

Iar costurile cazării sunt de 5 ori mai mari decât taxele de participare la curs.

Potrivit organigramei de pe propriul site, ANES are 51 de posturi, dintre care 11 sunt vacante. Asta ar însemna că agenția are 40 de angajați.

organigrama

Potrivit unui material realizat de ȘtirileProTV, în realitate, la ANES ar fi, de fapt, 42 de salariați.

Misiunea agenției este, printre altele, să creeze strategii pentru egalitate de șanse și pentru prevenirea violenței domestice, să inițieze proiecte de lege, dar să și urmărească implementarea măsurilor.

ADVERTISING

De pe 11 iulie, ANES a început să cumpere – prin achiziții directe, de la Centrul APSAP – participarea unora dintre angajații săi la cursuri de specializare.

taxe-1-1

A făcut 11 achiziții, potrivit Sicap. Cea mai ieftină a fost o taxa de participare la un curs de Microsoft Excel, care se poate organiza și online: 790 de lei.

Toate celelalte taxe au fost de 980 de lei, pentru cursuri cu tematică diversă, de la „noutăți în domeniul protecției datelor” și „performanța în sectorul public”, până la „managementul priorităților, timpului și stresului” și „comunicare în administrația publică”.

taxe-2

Per total, taxele de curs au costat 10.590 de lei.

ADVERTISING

Potrivit datelor din Sicap și de pe site-ul APSAP (furnizorul de cursuri -n.red.), niciunul dintre cursurile de 890 de lei nu se desfășoară în București, ci la: 2 hoteluri din Mamaia, unul din Poiana Brașov și unul de la Băile Felix. Toate, unități de cazare cu 4 stele.

Pentru cazare, ANES a făcut achiziții în valoare de puțin peste 50.000 de lei.

cazare-1

Facilități pentru cursanți: saună și locuri de joacă

Spre exemplu, pentru perioada 24-30 iulie – adică pentru săptămâna în curs - ANES a făcut o achiziție prin Sicap pentru un angajat al său la un curs numit „Resurse umane în sectorul public”.

Valoarea taxei: 980 de lei. Costul cazării cu demipensiune la hotelul Malibu (situat pe plajă în sudul stațiunii Mamaia): 5.038 de lei, se arată în Sicap și în oferta furnizorului de formare.

malibu-1

În aceeași ofertă a APSAP este menționat că prin facilitățile la care au acces cursanții se numără: piscină exterioară, saună umedă și uscată și ... loc de joacă.

hotel-malibu-1

ASPAP menționează că există și un bonus, care se acordă în anumite condiții, contra unei sume mai mari care constă în: două șezlonguri și acces gratuit pentru un copil.

ADVERTISING

La ce i-ar trebui unui angajat la stat, venit la curs pe banii instituției, saună sau piscină sau acces la loc de joacă? E greu de înțeles.

La fel stau lucrurile și la celelalte cursuri.

Pentru perioada 1-7 august, ANES a plătit o taxă de participare la cursul „Managementul Priorităților, Timpului și Stresului”.

Angajatul ANES se va caza la Ana Hotels Bradul din Poiana Brașov.

hotel-bradul

Va avea 3 mese pe zi și acces la hot tub exterior (cadă cu apă fierbinte - n.red.) și spa, dar și la locurile de joacă. Costurile: 4.457 de lei.

poiana-brasov

Alți angajați ai ANES vor merge la cursuri la Hotel del Mar (Mamaia) și la Hotel President Spa din Băile Felix.

hotel-del-mar

În cursul zilei de ieri, am sunat-o pe șefa ANES, Luminița Popescu, șefa organizației de femei liberale din Olt, cu rang de secretar de stat.

Popescu nu ne-a răspuns la telefon. Ne-a cerut, în schimb, să îi comunicăm ce dorim printr-un mesaj.

Am întrebat-o, prin SMS și pe WhatsApp, dacă ANES nu a găsit cursuri care să se organizeze în București, ca să nu mai plătească 50.000 de lei pentru cazarea angajaților, la munte și la mare, în plin sezon. Sau dacă nu se țineau cursuri și în alte perioade din an, în care cazarea să fie mai ieftină.

Ulterior, o reprezentantă a ANES ne-a telefonat și ne-a cerut să facem o solicitare scrisă, astfel încât agenția „să ne poată răspunde oficial” la întrebările pe care i le-am adresat secretarului de stat. N-am înțeles de ce un simplu răspuns edificator de la secretarul de stat n-ar reprezenta „răspuns oficial”.

Luminița Popescu a revenit cu un mesaj pe WhatsApp și ne-a solicitat, de asemenea, să cerem răspunsurile pe care ni le dorim în scris, urmând să le primim „în cel mai scurt timp”.

Am făcut solictarea și vom reveni cu detalii, în condițiile în care instituția va oferi informații relevante.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇