Un tânăr ucrainean care a fugit de încorporare în România a fost găsit înghețat, în munți

Un tânăr ucrainean care a fugit de încorporare în România a fost găsit înghețat, în munți

Un tânăr ucrainean, care făcea parte dintr-un grup de trei persoane care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, a murit îngheţat.

Iniţial, salvamontiştii ştiau despre el că s-ar fi întors în Ucraina.

„Din păcate, al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiţi şi predaţi echipajelor medicale în dimineaţa asta. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră, făcând verificări în dimineaţa asta mai sus cu 2,5 – 3 km de zona în care au fost găsiţi cei doi, l-a găsit pe al treilea ucrainean decedat în albia râului”, a informat directorul Serviciului Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat, miercuri, din Munţii Maramureşului doi tineri ucraineni. Al treilea ar fi fost abandonat de ceilalţi doi parteneri de drum. Toţi trei au în jur de 20 de ani şi fugeau din Ucraina de teama că vor fi luaţi în armată.

„Băiatul a fost abandonat de ceilalţi doi şi a murit îngheţat, din cauza frigului. Dacă ne informau în dimineaţa asta când i-am găsit că l-au abandonat mai sus de unde se aflau ei, aveam şanse să îl salvăm şi pe cel de-al treilea”, a precizat Dan Benga.

ADVERTISING


Comunicarea cu echipajele aflate pe munte la peste 1.900 metri altitudine se face strict pe telefoanele satelitare ale Salvamont, în zonă nefiind semnal telefonic şi nici pe staţiile UHF.

La operaţiunea de recuperare au participat echipaje de la Salvamont Maramureş şi de la Poliţia de Frontieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇