Un stat american oferă tinerilor obligaţiuni de 100 de dolari pentru a se vaccina

Un stat american oferă tinerilor obligaţiuni de 100 de dolari pentru a se vaccina

Statul american Virginia de Vest va oferi locuitorilor săi cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani obligaţiuni în valoare de 100 de dolari pentru a-i motiva să se vaccineze antiCovid.

„Copiii din zilele noastre probabil că nu îşi dau seama cât de importanţi sunt în oprirea acestei pandemii”, a declarat guvernatorul local Jim Justice, citat de BBC.

Virginia de Vest se află printre statele federale americane cu cele mai mari rate de vaccinare, dar campania de imunizare a încetinit în ultimele săptămâni.

ADVERTISING

Există îngrijorări legate în special de faptul că tinerii ar putea fi mai reticenţi în privinţa vaccinării.

Prin acordarea acestui stimulent de stat, persoanele din grupa de vârstă menţionată care acceptă să se vaccineze vor putea să încaseze suma de 100 de dolari, plus dobânda aferentă, la o dată ulterioară.

De asemenea, stimulentul va fi oferit oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani care s-a vaccinat deja împotriva COVID-19.

West Virginia ocupă locul al 16-lea în clasamentul statelor federale americane cu cele mai mari rate de infectare cu noul coronavirus pe cap de locuitor, potrivit cotidianului New York Times.

ADVERTISING

Aproximativ 52% dintre cei 1,5 milioane de rezidenţi eligibili au fost deja inoculaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin, a declarat guvernatorul Jim Justice, care a avertizat totuşi că aproximativ 40% din populaţia acestui stat american ar putea să ezite în privinţa vaccinării.

SUA se confruntă la nivelul întregii țări cu un entuziasm din ce în ce mai scăzut în rândul celor care vor să se vaccineze antiCovid.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇