Un român cu dublă cetățenie este ostatic al Hamas în Fâșia Gaza

Un român cu dublă cetățenie este ostatic al Hamas în Fâșia Gaza

O persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalată iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatică în Fâşia Gaza.

Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Ministerul Afacerilor Externe.

"În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial în lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza", a informat MAE.

ADVERTISING

Conform sursei citate, până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel şi menţin contactul cu autorităţile israeliene.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a informat sâmbătă că 210 persoane sunt în prezent ținute captive de gruparea militară Hamas.

Tot sâmbătă, Qatarul, una dintre ţările cu rol de mediator în criza ostaticilor luaţi de Hamas, a spus că este posibilă o eliberare "foarte curând" a ostaticilor datorită discuţiilor în curs. "Nu pot să promit că se va întâmpla azi, mâine sau poimâine. Însă suntem pe un drum care va duce foarte curând la eliberarea ostaticilor, în special a civililor", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Al-Ansari, într-un interviu acordat ziarului Welt am Sonntag.

ADVERTISING

Vineri au fost eliberați primii doi ostatici, americani, o mamă și fiica ei de 17 ani, Hamas susținând că eliberarea a avut loc din motive umanitare.

Cele mai importante evenimente de astăzi în războiul Israel - Hamas: Primele ajutoare au trecut în Gaza. Erdogan a vorbit cu Hamas. Qatar vine cu vești bune depre ostaticii civili


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇